CHP'nin Gençlerinden  sert açıklama: "Haklarını Savunan Kadınlardan Korkuyorsunuz!"

  CHP'nin Gençlerinden  sert açıklama: “Haklarını Savunan Kadınlardan Korkuyorsunuz!”

  CHP'nin Gençlerinden  sert açıklama: "Haklarını Savunan Kadınlardan Korkuyorsunuz!"
Editör: Aliağa Medya
22 Mart 2021 - 22:32
Türkiye'nin kadına şiddete karşı mücadelede etkin bir uluslararası sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılma kararına karşı tepkiler giderek artarken, Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Gençlik  Kolları da sözleşmenin iptalini bir basın açıklamasıyla protesto etti.
Demokrasi  meydanında gerçekleştirilen  basın açıklamasına    CHP Aliağa Gençlik kollarının yanı sıra  CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan Ve yönetim kurulu üyeleri, CHP belediye Meclis üyeleri ile bazı parti üyeleri katıldı .
CHP Aliağa  Gençlik kollarına adına basın açıklamasını Yasemin Şenkaya okudu .
Basın açıklamasını okuyan  Yasemin Şenkaya şunları söyledi : “ Bir Gece Yarısı Kararnamesi İle Kadına Yönelik Şiddet Ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Amacıyla Hayata Geçirilen İstanbul Sözleşmesinin Yürürlükten Kaldırılması Sonucunda Türkiye de Adaletin Son Kırıntıları  da Süpürülmüş Oldu.İstanbul Sözleşmesi; Kadına Yönelik Şiddetin İnsan Hakları İhlali Olduğunu Savunur Ve Bu Şiddetin Ortadan Kalkması İçin Devletin Bu Doğrultuda Politikalar Geliştirmesi Gerektiğini Söyler. Irk, Renk, Dil ,Din, Siyasi Veya Başka Bir Tür Görüş Gözetmeksizin ,Ayrımcılık Yapmadan Bütün Bireyleri Korur. Ben Zaten Kadın Erkek Eşitliğine İnanmıyorum , Kadına Şiddet Abartılıyor Diyen Bir Zihniyetin Yönettiği Ülkede Sadece Son  3 Ayda 78 Kadın Katledildi. Düşmeyen ,Dik Duran , Boyun Eğmeyen, Güçlü Kadınlardan Rahatsız Olan Bir Anlayışa Karşı Direniyoruz. Kadın Cinayetlerinin Bu Kadar Yoğun Olduğu Bir Dönemde İstanbul Sözleşmesinin Fesh Edilmesini Destekleyen Herkesin Kadın Katillerinden Bir Farkı Yoktur. Öldürülen Bütün Kadınların Kanı Ve Vebali Üzerinizdedir. Haklarını Savunan Kadınlardan Korkuyorsunuz! Size Ve Adaletsizliğinize Karşı Biz Yaşayacağız! Haklarımızı Elde Edene Kadar Mücadelemize Devam Edeceğiz! Biz Varız Buradayız! Tek Adam Rejiminiz İstanbul Sözleşmesinin Feshi İle Ver Yetkiyi Gör Etkiyi Derken Bu Ülkeyi İleri Değil Geriye Taşımak İstediğinizi Resmileştirdi. Büyük Resme Baktığımızda Bizi Getirmek İstediğiniz Noktanın Ne Olduğunun Farkındayız . Baskılara, Zorbalığa ,Adaletsizliğe Karşı Korkmadan Yılmadan Direneceğiz. Haklarımızdan Da Hayatlarımızdan Da Vazgeçmiyoruz!”  dedi.
 Basın açıklaması sonunda CHP Aliağa Gençlik kolları  30 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.