CHP Milletvekili Beko: "Milli Gelir Artmadığı Sürece Büyüme Bir Anlam Kazanmayacak"

CHP Milletvekili Beko: “Milli Gelir Artmadığı Sürece Büyüme Bir Anlam Kazanmayacak”

CHP Milletvekili Beko: "Milli Gelir Artmadığı Sürece Büyüme Bir Anlam Kazanmayacak"
Editör: Aliağa Medya
03 Mart 2021 - 00:51
Büyüme rakamları ile ilgili CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Böyle bir ortamda büyümeden bahsetmek ne yazık ki samimi değil. Kişi başına düşen milli gelir artmadığı sürece büyüme bir anlam kazanmayacak” dedi.
Büyüme rakamları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Türkiye 2020 yılında 1.8 büyürken, kişi başına düşen milli gelir, bir yıl içerisinde, 9 bin 127 Dolar’dan, 8 bin 599'a geriledi. Büyüme rakamları ile ilgili Hazine ve Maliye Başkanı Lütfi Elvan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Küresel sağlık krizinin damga vurduğu 2020'yi büyümeyle kapatan nadir ülkelerden olduk. 2021 yılında temel önceliğimiz fiyat istikrarının sağlanması. Enflasyonla mücadele politikalarımız daha kaliteli ve sürdürülebilir bir yatırım, üretim ve büyüme patikasının da önünü açacak” ifadelerini kullandı.
“Büyüme Sadece Rakamlardan İbaret”
 Konuyla ilgili bir açıklama da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko’dan geldi. Milli gelir düşerken, büyümenin sağlanamayacağını ifade eden Beko, “Türkiye üretimde büyük zorluklar çekiyor. Her gün faturalara ve vergilere gelen zamlar yüzünden üretim zincirinde çok büyük sorunlar yaşanıyor. En büyük yük de çiftçinin üzerinde. Böyle bir ortamda büyümeden bahsetmek ne yazık ki samimi değil. Kişi başına düşen milli gelir artmadığı sürece büyüme bir anlam kazanmayacak. Ekonomik olarak gerçek bir büyüme için gelişmeleri gerçekçi bir bakış açısıyla incelemeli ve eksikleri tamamlamalıdır. Eğer ki merkezi hükümet eksiklikleri göremiyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi’ne kulak vermesi yeterli. Üretimin desteklenmediği bir ülkede büyüme sadece rakamlardan ibaret kalacaktır” dedi.