CHP Listelerinde Bakırçay'ın adı yok

CHP Listelerinde Bakırçay'ın adı yok
Editör: Aliağa Medya
09 Nisan 2023 - 22:47
Bugün ortaya çıkan CHP İzmir 2. Bölge milletvekili listesi Bakırçay'da büyük hayal kırıklığı oluşturdu. CHP İzmir ikinci bölgeden eski Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Bergamalı iş insanı Özcan Durmaz aday adayı olmuştu. Ancak bugün açıklanan listelerde bu iki isme de yer verilmediği ortaya çıktı. Bakırçay'da bir milletvekili adayının listelerde seçilebilir yerde olması için Bergama merkezli yoğun bir kulis ve lobi çalışması yapılmıştı. Ancak Bölgeden yükselen “vekilimiz bölgemizden olsun” talebine genel merkezin dikkate almadığı görüldü.

CHP İZMİR 2. BÖLGE LİSTESİNDE ŞOK

CHP İzmir 2. bölge Milletvekili aday listesinde birinci sırada İzmir ve Bakırçay ile hiç bir ilgili olmayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen yer aldı. Eski ANAP Genel Başkanı Salih Uzun da İzmir 2. bölge 5. sıradan listede yer buldu. CHP'de seçilebilir sıra olan 7. sırada ise Gelecek Partisi kontenjanından Mustafa Bilici aday gösterildi.
ANAP'lı var, Gelecek Partili var, CHP'li yok
Milletvekili aday listelerinin açıklanmasıyla birlikte sosyal medyada CHP'li vatandaşlar sert tepkilerini ortaya koydular. CHP İzmir 2. bölge milletvekili aday listesi ile ilgili Sosyal medya paylaşımlarında CHP'ye oy vermeyeceklerinin işareti veren çok sayıda vatandaş “Bir oy Kılıçdaoğluna, Bir Oy TİP'e” şeklinde tepkilerini ortaya koydu.