CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehit er Yener Kırıkcı için düzenlenen cenaze töreninde  bir grubun saldırısına uğradı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı!
Editör: Aliağa Medya
22 Nisan 2019 - 02:12
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehit er Yener Kırıkcı için düzenlenen cenaze töreninde  bir grubun saldırısına uğradı. Güvenlik ekiplerince çevredeki güvenli bir eve götürüldü. CHP lideri polis kontrolünde yaklaşık 2 saat süre içerisinde bir evde tutulurken, ev güvenlik çemberine alındı. Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve köyün ileri gelenleri de ellerindeki megafonlarla gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve gelerek megafonla yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarım, şehidin mekanı cennet olsun. Allah anasına, babasına, silahlı kuvvetlere, sizlere sabır versin. Şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi verdiniz. Şimdi sükûnetle Yener'in evine gidiyoruz. Annesine, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere burayı boşaltıyoruz" dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre sonra güvenlik tedbiri nedeniyle tutulduğu evden, zırhlı araçla çıkarıldı. Ankara Vallilikte yapılan açıklmada ise Açıklamada, "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" bilgisi  yer verdi .

Olayın organize ve terör eylemi olup olmadığı konusunda araştırma yapılırken, Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişinin adının Çubuk Akkuzulu Köyü'nden Osman Sarıgül olduğu belirlendi. Saldırıdan sonra kaçan Sarıgül, jandarma ve polis ekipleri tarafından her yerde aranıyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, " Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış demektir. 82 milyonu kucaklayan bir genel başkanım. Ayrıca hiç kimse unutmasın hiç kimse. Ben kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Parti'nin genel başkanıyım. Hiç kimse unutmasın, Kuvayi Milliyecilerin partisi Cumhuriyet Partisi genel başkanıyım. 82 milyonu kucaklayan bir partinin genel başkanıyım.

Onlar sanıyorlar ki, CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biz saldırınca geri adım atacak, 1 milim adım atmayacağım. Bu ülkenin dirliğini ve bütününü hepimiz savunuyoruz. Bu ülkenin çakıltaşını bir kişiye feda etmem, vermem. Bu ülke için canını verecek birisi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

Şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama benim şehit cenazelerine katılmamı istemiyorlar ama sonuna kadar katılacağım o şehitleri 82 milyonun şehididir. Hiçbir saldırı bizi yıldıramaz biz bu ülkeyi büyütmek zorundayız.

İlk kez bu ülkenin bütünlüğü beraberliği için farklı düşünen insanlar bir araya geldiler. Biz saldırırsak Kılıçdaroğlu bundan vazgeçerler mi diyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar vazgeçmeyeceğiz.. Yaşasın demokrasi yaşasın cumhuriyet yaşasın Mustafa Kemal Atatürk diyoruz.”şeklinde açıklama  bulundu.