CHP'li Tugay Aliağa'da: Kentsel Dönüşüm, Toplu Taşıma ve Esnafa Destek Vaatleri

CHP'li Tugay Aliağa'da: Kentsel Dönüşüm, Toplu Taşıma ve Esnafa Destek Vaatleri
Editör: Aliağa Medya
14 Şubat 2024 - 00:26
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Aliağa'da sendika, dernek ve muhtarlarla bir araya gelerek kent için projelerini anlattı. Tugay'ın gündeminde kentsel dönüşüm, toplu taşıma ücretlerinin düşürülmesi ve esnafa destek gibi önemli konular vardı.

Depreme Dayanıklı Konutlar:

Tugay, deprem riski taşıyan binaların dönüşümü için önemli açıklamalarda bulundu. Binaların depreme dayanıklılığının ölçüleceğini, riskli binalarda yaşayanlara kira desteği ve kredi imkanı sunulacağını söyledi. Tugay, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin binaların yıkımını ve yeni konut yapımını üstlendiği modeli örnek alacağız. Aliağa'da da riskli bölgelerin dönüşümünü hızlandıracağız." dedi.

Toplu Taşımada Ucuzluk:

Toplu taşımanın ücretsiz olması gerektiğini savunan Tugay, "Mevcut şartlarda bu mümkün olmasa da, toplu taşıma ücretlerini en aza indirmek için çalışacağız. Hem toplu taşımanın çeşitlendirilmesi hem de ücret yükünün azaltılması için çalışmalar yapacağız." diye konuştu
.
Esnafa Destek:

Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde esnafla iletişimi güçlendirmek için esnaf müdürlüğü kuracağını açıkladı. İlçe belediyelerinde de esnaf masaları oluşturulacak. Tugay, "Esnafımızın sorunlarıyla ilgileneceğiz, işlerin hızlı ilerlemesi için gerekeni yapacağız." dedi.

Aliağa'ya 5 Yıllık Hizmet Planı:

Tugay, Aliağa'nın önümüzdeki 5 yıl içerisinde görebileceği en iyi hizmeti göreceğini söyledi. "Çalışanın elması kızarır. Bu işler çalışarak olacak." diyen Tugay, Aliağa'ya özel bir çalışma yapılacağını ve konut üretiminin artırılacağını da sözlerine ekledi.

CHP Aliağa'da Seçim Ofisi Açtı:
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Aliağa'da CHP Aliağa Merkez Seçim Ofisi'nin açılışını gerçekleştirdi.
Açılışta konuşan Tugay, öğleden beri Aliağa'da olduğunu ve sivil toplum kuruluşlarını, esnaf odasını, muhtarları ve esnafı ziyaret ettiğini söyledi. Genel Başkan Özgür Özel ile telefonda görüştüğünü ve Aliağa'yı kazanacaklarını söylediğini belirten Tugay, "1 Nisan'da Aliağa CHP ile uyanacak. Biz Aliağa'yı ileriye götürmek istiyoruz" dedi.

Aliağa'da çok sayıda emekçi ve emeklinin dar gelirle yaşadığını, üniversite mezunlarının iş, öğrencilerin burs beklediğini ifade eden Tugay, şunları kaydetti:
"Burs bekliyorlar, onlara söz verdik. Ulaşım ihtiyaçlarına destek vereceğiz. İhtiyaçlarını karşılayacağız. Kadınlarımızı iş yaşamına ve siyasete daha çok katacağız. Onlar bizim her şeyimiz ve aslında Atatürk'ün bize emaneti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüdür; 'İnsanlar kadın ve erkekten oluşan bir toplumdur. Sadece yarısını özgür bırakıp yarısını zincirle toprağa bağlarsanız onların yükselmesi mümkün olmaz.' Onun için kadınlarımızı yücelteceğiz."

Tugay, Aliağa'nın daha gelişmiş, özgür, demokrat ve daha iyi yönetilmeyi hak ettiğini vurgulayarak, "Onun için Aliağa'yı CHP yönetmeli ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni de bana vermelisiniz. Biz bugün yan yana olarak seçim çalışması yaptık, bundan sonra da geleceğiz. 'Aliağa'yı kazanmanız zor' diyorlar. Ben de 'Biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz istersek kazanırız' diyorum. Sizden ricam hiç kimsenin yalanlarına inanmayın, kendinize, partimize ve altı okumuza inanın. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkeyi kuran partidir, Atatürk'ün partisidir. Kuvayımilliye hareketi ile beraber bu ülke düşmandan temizlenebildiyse, özgür ve bağımsız bir Cumhuriyet olabildiyse, Aliağa'daki seçimi kazanmak bizim için ne kadar zor olabilir. Asla inancınızı kaybetmeyin, başınızı öne eğmeyin ve bütün Aliağalılara deyin ki; Önümüzdeki 5 yıl belediyecilik için, akıl için, halk için, ahlak için Cumhuriyet Halk Partisi'nin adaylarına oyunuzu verin içiniz rahat olsun. Gidilmedik ev çalınmadık kapı kalmamalı. Mücadeleden vazgeçmeyin 1 Nisan sabahı zafere uyanalım, belediye binasına beraber girelim."

Açılışa CHP Aliağa İlçe Başkanı  Ali Şerce  ve  Yönetim Kurulu üyeleri,  CHP Aliağa  Belediye Başkanı Adayı Cağatay Güç , partililer  ve vatandaşlar  katıldı.