CHP'li Ömer Güney İlçe Başkanlığına Adaylığını Basın Toplantısında açıkladı

CHP'li Ömer Güney İlçe Başkanlığına Adaylığını Basın Toplantısında açıkladı

CHP'li Ömer Güney İlçe Başkanlığına Adaylığını Basın Toplantısında açıkladı
Editör: Aliağa Medya
09 Ocak 2020 - 23:48

31 Mart yerel seçimlerinde Menemen Belediye Başkanlığı'na Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı olan ve sonrasında görev Serdar Aksoy’a verilince ona destek olan, arkasında duran, beraber yol yürüyen Ömer Güney Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanlığına aday olduğunu düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Güney, Menemen ilçesinde 19 Ocak’ta yapılacak kongre’de diğer adaylar ile yarışacak. Ömer Güney’in basın toplantısına eski belde belediye başkanları, İrfan Aras, Nurgül Uçar Aktuğ, Abdurrahman Demirci, eski CHP İlçe Başkanları, Serdar Değirmenci(mevcut ilçe başkanı), Oskay Dönmez, Serpil Ertuğ, Hasan Türkmen, Cumhur Fiçor, İsmail Akıncı, Menemen Belediye Meclis Üyeleri, Nursel Katipoğlu, Ali Yılmaz, Mehmet Karabiniş, Erdal Kanmış, Özgül Metin, Çağlar Gülez, Koray Atasoy, İhsan Perçin, Muhtarlar ve partililer katılım sağlayarak destek verdiler.

Türkiye’nin iyi yönetilmediğini, AKP İktidarının ekonomiden dış politikaya kadar her alanda başarısız olduğunu söyleyen CHP Menemen İlçe Başkan Adayı Ömer Güney, “ Dayattıkları Başkanlık sistemi yürümüyor, yürümeyecek. AKP’den kopan guruplar yeni partilerini kuruyor. AKP Parçalanıyor, ayakta durmakta zorlanıyor. 31 Mart yerel seçimleri göstermiştir ki, CHP bütünlük içinde girdiği seçimlerden başta İstanbul ve Ankara olmak üzere; bir çok ili kazanarak zaferle çıkmıştır. Halkımız, AKP’nin baskıcı, buyurgan düzenine ‘dur’ demenin en büyük adımını atmıştır. Kendi deyimleri ile “ artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak” ‘tır. Cumhuriyet Halk Partisine iktidar yolu açılmıştır. Bizlerin de rehavete kapılma, hata yapma ve çatışma lüksü yoktur. Gayet iyi bildiğiniz üzere, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da direktifleri ve uyarıları bu yöndedir. İşte böyle bir dönemde, Cumhuriyet Halk Partisi olarak , yeni heyecanlar, yeni umutlar yaratmak üzere kongrelere gidiyoruz. CHP’nin iktidarı artık yakındır. Yeter ki bu kongrelerden birlik ve bütünlük içinde çıkabilelim. Yeter ki, barış ve dostluk havası içinde demokratik bir yarış yapabilelim. Birlik olduğumuzda aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Hedef artık iktidar olmaktır. İşte bu duygu ve düşüncelerle CHP Menemen İlçe Başkanlığına Aday oluyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Üyesi Olmaktan Gurur Duyuyorum Başarının, kendini halkın ve ortak siyasi hedeflerin üstünde görmeden çalışmakla geleceğini belirten Güney, “Hepiniz beni tanıyorsunuz. Menemen’de doğdum, Menemen’de büyüdüm ve Menemen’de okudum. Harita mühendisiyim. İş hayatımı burada sürdürüyorum. Yani doğduğum yer aynı zamanda doyduğum yer. Doğduğum yer, aynı zamanda geleceği için hayaller kurduğum, siyasi hayatımın şekillendiği yer. 2000’li yıllarında başından bu yana CHP çatısı altında aktif siyaset yapan bir arkadaşınız bir kardeşinizim. Önemli bir demokrasi tanımının altını çizmek istiyorum. Demokrasi içinde insanların izleyici değil, oyuncu olduğu sistemdir. Bu tanımın olmazsa olmazları; eşitlik, adalet, çok sesli ve katılımcı bir yönetim, farklılıklara saygı ve uzlaşıdır. İşte ben bu değerleri esas alan bir partinin Cumhuriyet Halk Partisinin üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Aslıda hepimiz CHP çatısı altında izleyeni, ezileni, mağdur edileni olmayan bir toplum düzeni için çalışıyoruz. Birimizin bir diğerinden üstünlüğü yok. Hangi görevde olursak olalım hayalimiz de gerçeğimizde aynı. Ortak hedefe kitlenmenin partimizi iktidara taşıyacak en önemli güç olduğuna inanıyorum “dedi. SÖZ VERİYORUM Son seçimlerden önce, başta ana kademe, kadın ve gençlik kollarının Menemen’de istifa ettiğinde eski ilçe başkanlarının görevde olmamalarına rağmen partiye sahip çıktıklarını vurgulayan Güney,” Tüm eski başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize yanımda olduklarını için teşekkür ediyorum. Başaracağız, bunu buradaki katılımcılara bakarak görüyorum. İlçe başkanım sayın Serdar Değirmenci’ye, İlçe yöneticilerime, meclis üyelerime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Menemen’imizin ve partimizin gücü olan sivil Toplum kuruluşu temsilcilerimize, muhtarlarımıza bana duydukları güven için minnettarım. Bu duygu ve düşünceler ile hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.