CHP'li Bayır'dan Menemen seçimi ile alakalı 'fire' çağrısı: Cezası olmalı!

CHP'li Bayır'dan Menemen seçimi ile alakalı 'fire' çağrısı: Cezası olmalı!
Editör: Aliağa Medya
03 Aralık 2020 - 11:18

Menemen'de eski belediye başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanması ve görevden alınması sonrası gerçekleştirilen başkanvekilliği seçiminde kazanan isim kura turunda Cumhuriyet Halk Partisi adayı Deniz Karakurt olmuştu.

Seçimin ilk 2 turunda çoğunluk yakalanamaz iken, salt çoğunluğun yeterli olduğu 3'ncü ve 4'ncü turlarda ise iki aday da eşit oy aldı. Oylamada bir türlü kazananın çıkmadığı seçimlerde 5'nci tur olarak kuraya gidilirken, Menemen Belediyesi'nde matematik çoğunluğu bulunan Millet İttifakı'nda kim fire verdi tartışmaları yaşandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, yaptırım çağrısında bulunurken, bir kez daha önseçimi işaret etti.

"SİYASİ PARTİ OLARAK BİR YAPTIRIMI VE CEZASI OLMALI"
Vekil Bayır, fire konusunun siyasi parti olarak bir yaptırımı ve cezası olması gerektiğini söyledi. Bayır açıklamasında, "Matematik olarak bizim millet ittifakında İYİ Parti ile birlikte oyumuz belli. Ancak öyle görünüyor ki 3 tane fire vermişiz. Bu 3 firenin verilmesi mevcut belediye meclis üyelerinin ideolojik anlamdaki yapısının özellikle yerel yönetimlerde seçen ve yerleştiren arkadaşlar tarafından yeteri kadar dikkate alınmamış anlaşılan. Gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi’ne emek vermiş, belediye meclis üyesi olmayı hak etmiş arkadaşlarımız normal şartlarda oylamada asla kıpırdamaması ve CHP dışındaki birine oy vermemesi gerekli. Henüz partili olamamış arkadaşlar. Bana göre normal şartlarda seçim sonucu kurayla belli olmasına rağmen bundan sonraki süreçte belediye meclis üyelerinden kim yanlış oy verdiyse, hatalı oy kullandıysa, bunun kesinlikle siyasi parti olarak bir yaptırımı ve cezası olmalı" dedi.

BİZ DAHA İYİ BİLİRİZ DİYORLAR AMA...
Ön seçimin olması halinde bu tür olayların yaşanmayacağını belirten Bayır, "Biz yıllardır emek vermişiz, 37 yıldır çapa yapmışsız bu partide… Bizim görüşlerimiz alınmıyor kimlerin meclis üyesi yapılması konusunda… ‘Biz bu işi daha iyi biliriz’ diyor, il başkanı, ilçe başkanı, bazı yöneticiler… Bunu belirliyorlar  ancak olmuyor böyle… Benim her zaman söylediğim bir şey var. İster il başkanı, ister ilçe başkanı, ister milletvekili olsun bunların tamamını önseçim ile örgüte seçtirmek lazım.  Örgüt seçerse bunları, böyle şeyler yaşanmaz" ifadelerini kullandı.

"CİDDİ BİR ÇALIŞMA YAPMAMIZ LAZIM"
Menemen için ciddi bir çalışma yürütülmesi gerektiğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Bundan sonraki süreçte yeni bir yol haritası  belirlemek zorunda Cumhuriyet Halk Partisi. Bu oyların niye kaybedildiğini ve meclis üyelerinin tavrını irdelemesi gerekiyor. Bunun ile birlikte de yeni bir yol açması gerekiyor. Yeni seçilen başkanın da işi kolay değil bu anlamda. Hep birlikte yardımcı olacağız. Menemen içinde önce kaybedilmiş, sonra ise kazanılmış bir yer olarak ciddi bir çalışma yapmamız lazım" diye konuştu.

 "PARTİYE HAYIR GETİRMEZ"
Görevden alınan Serdar Aksoy için konuşan Bayır, "Bu işte örgüt en doğrusunu bilir. Kim emek vermiş, çapa yapmış diye.  Bu her kademe için geçerli. Böyle yaptığınız zaman doğru insanları bulup çıkartırsınız. Öbür türlü ahbap çavuş ilişkisi bu partiye hayır getirmez. CHP çok büyük bir partidir. Kişiler gelir gider. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin çimentosudur. Bu yüzden kişilere bağlı siyaset yapılmamalıdır" dedi.