CHP'Lİ BARAN GEZMİŞ YILDIRIM'DAN MİTİNG GİBİ ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

CHP'Lİ BARAN GEZMİŞ YILDIRIM'DAN MİTİNG GİBİ ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASI
Editör: Aliağa Medya
03 Aralık 2023 - 01:18
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Foça eski İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım 2024 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adaylığını miting gibi bir basın açıklamasıyla duyurdu. Yıldırım ve kendisine destek verenler basın açıklamasının ardından parti binasına giderek başvuru dilekçesini verdiler.
CHP Foça ilçe örgütünde daha önce gençlik kolu ve ilçe başkanlığı görevlerinde bulunan, 2019 seçimleri sonrası ilçe başkanlığına aday olmayıp İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça Yerel Hizmetler Şube Müdürü olarak görev alan Baran Gezmiş Yıldırım Belediye başkanlığı için aday adaylığını Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla yaptı. Açıklamaya çok sayıda vatandaşta katılarak Yıldırım’a destek verdi. Coşkulu şarkıların çalındığı alana eşi ve çocuğuyla gelen Baran Gezmiş Yıldırım Foça’da doğduğunu, büyüdüğünü, bunun yanı sıra daha önce aldığı görevler nedeniyle ilçeyi sokak sokak, karış karış bildiğini ifade etti. Sorunların çokluğunu bildiğini, bölgeye yakışır projeleri olduğunu vurgulayan Yıldırım hepsini çözecek bilgi ve liyakate sahip olduğunu belirtti ve gençliğine dikkat çekti.
Baran Gezmiş Yıldırım; “Konuşmama ulu önder Atatürk’ün şu sözleriyle başlamak istiyorum. “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” Biz Atatürk’ün ve cumhuriyetin yolundan hiç ayrılmadık, ayrılmayacağız. Bu kararı almak kolay değil. Hiç kimsenin taraf olmadığı bir dönemde meydanda basın açıklaması yapmak herkese nasip olmaz. “
ÖN SEÇİM İSTİYORUM
Kendisi hakkında bilgiler de aktaran Yıldırım İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi üzerine Yüksek Lisans yaptığını, henüz 25 yaşında iken CHP Foça İlçe başkanlığı görevine getirldiğini hatırlattı. Yıldırım;” Bu memlekete dair hayallerimiz var. Bu hayalleri gerçekleştirecek, liyakat ve inanca sahibiz. Gönlü burada olup ekmek teknelerini bırakıp gelemeyen esnaflarımıza, denizdeki balıkçımıza, tarladaki çiftçimize, şantiyedeki işçimize, bütün üreticilerimize, belediye çalışanlarımıza, emekçilerimize selam olsun. Foça'nın olduğu gibi sizin sorunlarınızı da biliyor ve bunları çözmeye geliyorum. Foçaya olan tutkumuzla geliyorum. Ve ben ön seçim istiyorum. Beni CHP’nin şanlı şerefli üyeleri seçsin istiyorum. Sizlerin, örgütün seçtiği bir belediye başkanınız olmak istiyorum. Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var, gençliğimiz” dedi.
Konuşmasının ardından alkışlar arasında kürsüden inen Baran Gezmiş Yıldırım tebrikleri kabul ede ede, ilçe binasına yürüyerek dilekçesini başkanlığa teslim etti.
Seyfi GÜL