CHP İlçe Başkanı Canbaz "Kadim sehir Bergamamız böyle bir yönetimi hak etmemekte"

CHP İlçe Başkanı Canbaz "Kadim sehir Bergamamız böyle bir yönetimi hak etmemekte"
Editör: Aliağa Medya
18 Ağustos 2021 - 14:33

CHP Bergama İlçe Başkanı  Mehmet Ecevit Canbaz , Bergama Belediye Başkanı Hakan Koş’tunun   yaptığı  açıklamaya karşı  yazılı açıklamada bulundu .Canbaz “Bütünşehir Yasası uygulanmaya başladığından bu yana vatandaşımız İzmir Büyükşehir Belediyemizin ilçemiz Bergama'ya yaptığı yatırım ve hizmetleri gayet iyi bilmekte, takdir etmektedir. Yerelde İzmir Büyükşehir Belediyemize olan güven - memnuniyet;  Bergama Belediyesi'nin AKP' li Başkan ve yönetimine olan güven - memnuniyetten çok çok daha fazladır.” dedi.
İlçe Başkanı  Mehmet Ecevit Canbaz   yaptığı açıklamada; “İyi Ki İzmir Büyükşehir Belediyesi Var, Siz Bir de Izmir Büyükşehir Belediyesi  Hizmetleri- Yatırımları Olmasa Bergama'yı Görün"  belirten Canbaz  
“2019 Yerel seçimlerinde az oy farkla Bergama Belediye yönetimini devralan Cumhur İttifakı ve onun AKP'li Belediye Başkanı Hakan KOŞTU geçtiğimiz günlerde talihsiz açıklamalarına bir yenisini daha eklemiştir.
Yol yapma- park yapma vaatleriyle yönetime gelip, borç bahanesiyle Bergama'lının ata miraslarını gözden cikarip, devredip, satmaya kalkıp, her sözde icraatında esnafi , çiftçiyi, işçiyi, dar gelirliyi mağdur etmekte bir sakınca görmeyen iktidarın Bergama' daki Belediye Başkanı ve yönetiminden halkımızın kurtulmasına az bir zaman kalmıştır. Bir sonraki yerel seçimlerde halkımız tekrar CHP iktidarıyla bulusacak,  bu günleri hatırlamak bile istemeyecektir.O günler gelinceye kadar Cumhuriyet Halk Partisi olarak ;  Bergama halkının bizlere verdiği muhalefet yetkisiyle vatandaşın yararına olan her projeye destek , yandaşın yararına, Bergama'lının zararına olan her projeye de karşı durmaya, yol göstermeye devam edecegiz.
Bütünşehir Yasası uygulanmaya başladığından bu yana vatandaşımız İzmir Büyükşehir Belediyemizin ilçemiz Bergama'ya yaptığı yatırım ve hizmetleri gayet iyi bilmekte, takdir etmektedir. Yerelde İzmir Büyükşehir Belediyemize olan güven - memnuniyet;  Bergama Belediyesi'nin AKP' li Başkan ve yönetimine olan güven - memnuniyetten çok çok daha fazladır. Kaldı ki bu talihsiz açıklama ile Sayın KOŞTU hizmeti getiren, yatırımlarında hız kesmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni "Bergama'nın üzerinden elini çekmeye davet etmiştir."
Kadim sehir Bergamamız böyle bir yönetimi hak etmemekte, vatandaşımız Bergama'yı- Bergama'daki esnafı mağdur eden, istihdam sağlamayan , adeta esnafin, şehrin kalbine hançer gibi saplanan bu projeyi bu haliyle istememektedir.
Bergama 10 yıl geriye gitmemiş, fakat 2019 yerel seçimlerinden bu yana adeta tüm varlıklarını kaybedecek duruma gelmistir.
Hali hazırda büyük bölümü tamamlanmış Çamlıpark' ı bile bitiremeyen, park bahçelerin temizliğini bile beceremeyen, hizmet yerine ortağını kızdırmak pahasına Bergama'daki bürokratların yer değişimleriyle daha çok meşgul olan Sayın Bergama Belediye Başkanı 'na sesleniyoruz:
"Millet Bahçesi projesi bir an önce esnafin yararına olacak şekilde düzenlenmeli, yatıp, yuvarlanacak, kek yenilecek projeler yerine istihdama yönelik projeler gelistirilmeli, şayet proje üretecek gücünüz yok ise partimizin daha önce önermiş olduğu projelerden yararlanmalıdır.
Arkasında sözde iktidar gücü olan sizler; vaat ettiginiz yol-park yapımını bile çiftçinin tarlasını satarak yapmayı planlarken, İzmir Büyükşehir Belediyemiz arkasında iktidar desteği yokken ayrım yapmadan hizmete , yatırıma devam etmektedir.
Kısacası Bergama'yı uçuracağını söyleyerek belediye yönetimini alan Cumhur İttifakı ve onun AKP'li Belediye Başkanı göreve geldiğinden bu yana hayal kırıklığı yaratmış, deyim yerindeyse dağ fare doğurmuştur.
Halkımız hakettiği hizmete ve daha fazla yatırıma ilk yerel seçimlerde CHP iktidarıyla kavuşacaktır. 'Siz bir de bizi iktidarken görün " ifadelerini kullanarak yazılı açıklamada bulundu