CHP İl Başkanı Deniz Yücel Aliağa'da

CHP İl Başkanı Deniz Yücel Aliağa'da
Editör: Aliağa Medya
29 Mayıs 2021 - 07:31

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Aliağa’ya gelerek bir dizi ziyarette bulundu. Ziyaretlerde CHP İzmir Milletvekili CHP İzmir Milletvekili Kamil Oktay Sındır eşlik etti.
İl başkanı  Yücel ilk olarak partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti. CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete CHP İlçe Yönetimi, CHP’li belediye meclis üyeleri ve partililer de katılım gösterdi.
CHP Aliağa İlçe Başkanlığına yapılan ziyarette konuşan İl Başkanı Deniz Yücel” Bugün Bakırçay Bölgesi’nde yaptığımız çalışmalar kapsamında Aliağa’dayız. Önümüzdeki süreçte hem Aliağa’da hem de bölgede bu tip çalışmaları arttıracağız. Yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcılarımızın İzmir genelinde başlattığı bir çalışmayı yürütüyoruz. Hem meclis üyelerimiz hem meclis üyelerimiz hem de belediye başkanlarımızla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Önümüzdeki çalışmaları planladığımız bir program düzenliyoruz. Ülke siyaseti çok hızlı. Ülke siyaseti çok gergin. Siyaset, iktidar ve mafyayla olan ilişkiler her geçen gün bir bir ortaya seriliyor. Bugüne kadar ikna edici açıklama yapılmadı. Gittiğimiz her yerde insanlar bunu soruyor. Asıl sorun asıl gündem de ekonomi. İnsanlar evlerini geçindirecek bir geçim kapısı bulamıyorlar. Kontrolsüz ve plansız programsız yapılan kısıtlamalar, kapatılan esnaf ve yanlarında çalışan insanlar bir yandan ekonomik krizle uğraşıyorlar.”dedi

İl Başkanı Deniz Yücel’in  konuşmasının ardından CHP İzmir Milletvekili Kamil Oktay, bir konuşma gerçekleştirdi. Milletvekili Kamil Oktay,” il örgütümüz ilçe örgütümüz gerek Bakırçay havzası gerekse Küçükmenderes havzası gerekse yarımadada İzmir’in dört bir yanına örgütlü bir şekilde ilçe başkanlarımızla siyasi çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyorlar. Bizlerde bölge milletvekilleri olarak bu çalışmalara destek veriyoruz. Aliağa’yı ilgilendiren kamu yatırımları anlamında her konuda soru önergemi verdim. Yanıtlarını bekliyorum. Hala herhangi bir yanıt alamadım. Örneğin, Aliağa İzmir’in bölünmüş yolu ile ilgili yapılan çalışmaların aksadığını yarım kaldığını bir ödenek sorunu olduğunu biliyorum. Bunun sorusunu yönlendirdim. Aliağa Çanakkale Yolu’nun, Aliağa Ayvalık Bölünmüş yolunun durumlarını sordum. Bunların hepsi Cumhurbaşkanlığı kamu yatırımları programlarındaki projeleri ve proje bütçeleri üzerinden konuşuyorum. Bunların hepsi sorulması gereken sorular.”dedi.
“bizim asli görevimiz”
Kamil Okyay Sındır konuşmasına sorularını sorarak devam etti. Sındır, “Şunu da bir kez daha sormak istiyorum; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Devlet Demir Yolları’na Aliağa Çandarlı Bergama Yeni İzmir Demiryolu yapımı ve Çandarlı Limanı Demiryolu bağlantısı proje bedeli 1 milyar 154 milyon 484 bin lira olan 2015 yılında başlamış olan bu projede bugüne kadar yapılan harcama 96 bin lira 2021 kamu yatırımlarındaki resmi bir rakam. Ve 2021 yılı ödeneği bin lira. O da bir iz bedel olarak. Yani ben bu projeyi Aliağa Çandarlı Bergama Demiryolu Projesi’ni yani İZBAN hattını 2021 yılında da yapmayacağım demektir bu. 2015’den beri yapmadım şimdide yapmayacağım demektir. Bunun hesabını sormakta bizim asli görevimiz. ”ifadelerini  kullandı .İlçe binanın ziyaretin ardından pazaryeri esnafını ziyaret eden CHP'li Yücel ve Sındır ,esnafınsorunları dinledi.