CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Cemil Başkan AB normlarında belediyecilik yaptı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Cemil Başkan AB normlarında belediyecilik yaptı
Editör: Aliağa Medya
14 Mart 2024 - 02:33
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Menderes'te de miting yaptı. Özel, Başkan Tugay'dan övgü dolu sözlerle bahsederek, “Cemil Başkanım çalışkan ve dürüst. Yönettiği belediyede çok büyük bir memnuniyet oranı yakalamış. Avrupa Birliği (AB) normlarında belediyecilik yapmış ve Karşıyaka’dan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde göreve gelecek. Hizmet için sabırsızlanıyor” dedi. Başkan Tugay da İzmir'e ve yurttaşlara CHP'lilerin sahip çıkacağını söyledi.
CHP Genel Başkanı Özür Özel ile CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Menderes'te düzenlenen mitingte vatandaşlarla buluştu. Kalabalık, “Türkiye Özgür'le özgürleşecek” sloganları attı. Seçim otobüsü üzerinde ilçe sakinlerine seslenen ve konuşmasında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize değinerek, bu durumuN yurttaşların hayatını zorlaştırdığını belirten Özgür Özel,
“Enflasyon ve hayat pahalılığı hepimizi sıkıntıya sokuyor. Dün açıklanan rakamlara göre Türkiye’de konut fiyatlarında İzmir en çok artışın olduğu illerden biri. Son bir yılda yüzde 135 ortalama kira, ilçeye göre 15- 20 bin arasında değişiyor. Asgari ücret zaten 17 bin. Bir kişinin asgari ücretle çalışması aynı zamanda kendi evinde kirada oturması bile mümkün değil. Emeklilerimiz çok ciddi sıkıntıda” diye konuştu.

“31 MART'TA MİLLETİN EFENDİSİ KİM, GÖSTERECEĞİZ”

Köylünün, çiftçinin derdinin bitmeyeceğini dile getiren Özel,
“Geçen Mayıs'ta 'bana oy verin fiyatı düşüreceğim' diyen kişi, mazota zam yaptı. Mazota zam gelince iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Bu şartlar altında çiftçinin de emeklinin de emekçinin de yaşamını sürdürmesi mümkün değil. Tam Belçika kadar 3 milyon hektar toprak artık ekilmiyor, dikilmiyor. Çiftçilerin banka borçları yüzde 445 artı bir senede. Hem emekliler hem köylüler için artık bıçak kemikte. 31 Mart'ta bu milletin efendisi kim, bu hükümete göstereceğiz. Hep birlikte göstereceğiz” dedi.

“CEMİL BAŞKAN HİZMET ETMEK İÇİN SABIRSIZLANIYOR”

Özel, Cemil Tugay'ın kente hizmet etmek için heyecanla gün saydığını da vurgulayarak, şunları söyledi:
“Bir tarafta İlkay Çiçek başkan, bir tarafta da çalışkan dürüst yönettiği belediyede çok büyük bir memnuniyet oranı yakalamış Avrupa Birliği normlarında belediyecilik yapmış ve Karşıyaka’dan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde göreve gelerek, hizmet için sabırsızlanan, gün sayan Cemil başkanım var. İkisi el ele verecekler. Omuz omuza verecekler, size hizmet edecekler. Menderes’e bir engelli bakım merkezi yapacaklar. Çiftçiye destek merkezi yapacaklar. Ayrıca otopark sorununu çözecekler ve özel proje var açılışına beni çağıracaklar. Altıntepe’de çiçek mezatı yapacaklar, birlikte açacağız.”

“İZMİR'E SAHİP ÇIKACAĞIZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, “Yüreği güzel insan”, “İzmir seninle gurur duyuyor” sloganları ile karşılandı. Bugün ilçeye CHP Genel Başkanı Özel ile birlikte geldiklerini söyleyen Başkan Tugay, “Aranızda büyüklerimizi, kardeşlerimizi, gençlerimizi görüyorum. Dünya güzeli çocuklarımızı görüyorum. Bu sizlerin bize, bizim size umudumuzu gösterir. İzmir’i büyütmeye, kalkındırmaya, İzmir’deki herkesin daha mutlu olması için çalışmaya karar verdik. Bunun için arkadaşlarımızla yola çıktık” dedi.
İzmir’in 30 ilçesinde kimseyi ayırmadan hizmet etmek edeceklerini vurgulayan Tugay, şunları söyledi:
“Sevginiz bize cesaret ve güç veriyor. İzmir Cumhuriyetin şehridir. İzmir kurtuluşun, kuruluşun şehridir. Atatürk’ün Atatürkçülerin şehridir. Biz vatanımıza sevdalıyız. Biz milletimize sevdalıyız. Biz insanlarımıza inanıyoruz. Bu ülkeden kimsenin gitmesini istemiyoruz. Gençlerimizin bu ülkenin geleceğini kurmasını istiyoruz. Emek harcayan herkesin emeğinin karşılığı değerli olsun istiyoruz. Kimse emekli olduğunda üç kuruş maaşa mahkum olmasın, onurumuzu inciten her muamele ve yanlış yönetime karşı buradayız. İzmir’e sahip çıkacağız. İzmir’in insanlarına sahip çıkacağız. 25 bin konut yapacağız. Bu şehirde üreten, çalışan herkesin yanında olacağız. Herkesin ürettiği değerli olsun diye çalışacağız.”

YALAN YANLIŞ VAATLERE İNANMAYIN”

Tarihe 'Cemil Tugay' olarak geçeceğini ifade eden Başkan Tugay, gelecek 5 yılda barınma konusunda sorun yaşayan, ekonomik olarak sıkıntı çeken her bireyin yanında olacaklarını vurguladı. Tugay, “Emeklilerimizi, çiftçilerimizi yalnız bırakmayacağız. Lütfen sizlere vadedilen yalan, yanlış şeylere inanmayın. Hazine’de olan sizin vergileriniz. O hizmeti zaten yapmak zorundalar. Onların yapmak zorunda olduğu çalışmaları hatırlatmak bizim görevimiz. Bu milleti yoksulluğa, adaletsizliğe mahkum bırakanlar, size adaletli hizmet getiremezler. Türkiye'nin dört bir yanında sorun var. Doğru söylemiyorlar. Sadece göz boyama. Bu şehre biz sahip çıkarız. İnsanlarımıza biz sahip çıkarız. CHP'li başkanlar bugüne kadar nasıl yaptıysa bundan sonra da yapacak. Köy köy, sokak sokak, mahalle mahalle gezip kime ne yapacağımızı sormak, o hizmeti birlikte ayağınıza getirmek boynumuzun borcu. Size kendimizi emanet ediyoruz” dedi.

“HERKESİN SESİ OLACAĞIZ”
CHP'nin Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek de ilçe halkından aldıkları destekle çıktıkları yolda güçlü şekilde ilerlediklerini belirtti. Çiçek, “Herkes gönlünü ferah tutsun. Çıktığımız bu yolda, herkesin sesi olacağız. Kimseyi ayrıştırmadan, ilçeyi hak ettiği yere taşıyacağız. Alacağımız rekor oy ile Menderes'te CHP'nin bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz” dedi.