CHP FOÇA KONGRESİNİ YAPTI YENİ BAŞKAN ESEN ÇEŞMECİ

 CHP FOÇA KONGRESİNİ YAPTI YENİ BAŞKAN ESEN ÇEŞMECİ
Editör: Aliağa Medya
21 Ağustos 2023 - 00:08

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP Foça İlçe Kongresi 20 Ağustos 2023 Pazar günü yapıldı. Esen Çeşmeci tek aday olarak girdiği seçimden yeni İlçe başkanı olarak çıkarken, yeni yönetim kurulu üyeleri ve il delegeleri de belirlendi.  

 

Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, bazı il yönetim kurulu üyeleri, İyi Parti Foça İlçe Başkanı Bilgin Şahin ve bazı STK temsilcileri de katıldı. Kongre açılışında mevcut İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, partililerden İlkay Söylemezoğlu, Başkan adayı Esen Çeşmeci ve İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu birer konuşma yaptılar.   

 30 İLÇEYİ DE ALACAĞIZ

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu konuşmasında, partideki değişime yine partililerin karar vereceğini vurgularken İzmir’de 30 ilçenin tamamını kazanacaklarını iddia etti. Şenol Aslanoğlu; “Cumhuriyet Halk Partisinde değişimin nasıl olacağına, Cumhuriyet Halk Partisinin üyeleri karar verir, delegeleri karar verir. 14 Mayıs’ta biz AKP iktidarından uzaklaşmak imkanına erişmiştik. Daha hakça bir düzen kurma imkanı yakalamıştık, maalesef olmadı. İzmir’de çok yüksek oy oranları almamıza rağmen Türkiye genelinde istediğimiz sonuca ulaşamadık. Onların kasetleriyle, yalanlarıyla, dolanlarıyla, terörist iftiralarıyla, Cumhurbaşkanının mitinglerde gösterdiği montaj kasetlerle baş edemedik. Önümüzdeki seçimlerde, sadece Foça’da değil, 30 ilçenin 30’unda ve Büyükşehir’de Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını bir kez daha sallandıracağız’’dedi.

 

YENİ BAŞKAN YENİ YÖNETİM

 

Konuşmalardan sonra oy kullanımına geçildi. Yapılan sayım sonucunda 129 delegenin oy kullandığı, kullanılan oyların 125’inin geçerli olduğu Esen Çeşmeci’nin 93 oyla CHP Foça İlçe Başkanı olarak seçildiği açıklandı. Esen Çeşmeci’nin başkanlığında oluşan 12 kişilik yönetim kurulunda aldıkları oy sırasına göre Kayahan Bora, Poyraz Aksoy, Ayla Gülay, Fahrettin Elvanlar, Huriye Kuruoğlu, Işık Ergin, Hasan Ercan, Hazal Kardelen Gerçek, Birtan İskit, Nevin Acar, Serkan Kaplan ve Meryem Ertürk yer aldı. İlçenin yeni il delegeleri ise Esen Çeşmeci, Kenan Düzgün, Suna Saraçoğlu, Çisil Çetin ve Ümran Göçen oldu.  

 

SANDIK SANDIK

 

Sonuçların açıklanmasından sonra partililere teşekkür eden Esen Çeşmeci adaylık açıklamasında yaptığı sandık vurgusunu yineledi. Esen Çeşmeci; “Bir ekiple yola çıktık. Delege seçimleri öncesinde arkadaşlarıma Foça’nın her mahallesinde ciddi anlamda başarılı olacağımızı söylemiştim. 16 mahalleden sadece Foça merkezde bir mahallede 3 -3 eşitlik oldu. Diğer bütün mahallelerde ciddi anlamda üstünlük sağladık.  Sonra adaylık açıklamamızı yaptık. Adaylık açıklamamızda belirttiğim gibi Foça’da demokrasinin gereği olan sandığı şartlar ne olursa olsun koyacağız. Önce tüm üyelerimizle bir referandum yapmayı planlıyoruz. Onların görüşlerini alacağız. Onların görüşleri doğrultusunda eğer Foça’da sandık kurulması gerekiyorsa, bu sonucu genel merkezimize götüreceğiz, bilgilendireceğiz, bunun müsaadesini isteyeceğiz. Farklı bir sonuçla karşılaşırsak bunu da yine ekibimizle birlikte değerlendireceğiz. Yapılması gerekeni yapacağız. Delege seçimleri için birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız ağırlıklı olarak yönetimde de yer aldılar. Çabalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bizi zor günlerin beklediğinin farkındayız. Kolay olanı herkes yapıyor. Önemli olan zor olanı başarmak. Başaracağımızdan eminim” dedi.

 

 

Seyfi GÜL 

 

 

 

ÖZGEÇMİŞ:

Esen Çeşmeci

 

23 Şubat 1960 Yenibağarası doğumlu. Emekli Makine Teknisyeni. 1989 yılında SHP’ye üye oldu. 1989 yılında Yenifoça Belediye Başkan Adayı Cengiz Uysal’ın önerisiyle meclis üyeliğine aday oldu ve aynı yıl Mart ayında siyasi hayatına başladı. 20’si Yenifoça’da, 5 yılı Foça’da olmak üzere 25 yıl belediye meclis üyeliği yaptı. 1990 yılında meclis üyesi iken SHP’den Belde Başkan adayı oldu ve seçilerek 2001 yılına kadar Yenifoça SHP ve birleşmeden sonra CHP Belde Başkanlığı görevini üstlendi. Özel sektörde (Yaşar Holding’e bağlı Ege Gübre Fabrikasında) 19 yıl vardiyalı olarak çalıştıktan sonra emekli oldu. Derneklerde, sendikalarda ve sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. 2006 yılında Bağarası’ndaki 880 No’lu Foça Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifine üye oldu. Bu kooperatife ait fabrikanın kurulması için çalıştı. 2006-2014 yılları arasında Foça Ziraat Odası Meclis Grubuna seçilerek 8 yıl aralıksız Başkanlık görevinde bulundu.