CHP FOÇA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI MEYDANA İNDİ!

CHP FOÇA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI MEYDANA İNDİ!
Editör: Aliağa Medya
16 Aralık 2023 - 20:40
İzmir’in Foça İlçesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Belediye Başkan aday adayları ilçe yönetiminin çağrısıyla parti binasında bir araya geldi. Parti gelenekleri ve disiplini açısından aday belirleme sürecinde ki davranış biçimlerinin konuşulduğu toplantı sonrası Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’na inilerek toplu fotoğraf çektirildi.

CHP’den Foça Belediye Başkanlığı için başvuran 19 aday adayı 15 Aralık 2023 Cuma Günü ilçe merkezindeki parti binasında toplandı. CHP Foça İlçe Başkanı Esen Çeşmeci ve bazı yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda adaylık sürecinde uyulması ve dikkat edilmesi gereken konular ele alındı. Toplantı sonrası ilçe yöneticileri ve aday adayları Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanına inerek fotoğraf çektirdiler. Fotoğraf çekiminde üç aday adayı programları nedeniyle ayrıldıkları için yer almadı.

ADAYLIK SÜRECİNDE ORTAK BİR DİL

CHP Foça İlçe Başkanı Esen Çeşmeci fotoğraf çekimi sonrası toplantı içeriği ve aday belirleme yöntem ve tarihi konularında açıklamalarda bulundu. Esen Çeşmeci; “ Bugün Foça CHP İlçe Örgütü olarak başvuru yapan 19 Belediye başkan aday adayıyla bir araya geldik. Adayımız belli oluncaya kadarki sürede neler yapmamız ve ortak bir dilimizin olması gerektiğini konuştuk. Bu süreci el ele kol kola hep birlikte geçirmenin sözünü aldık. Adayı teke indirdiğimizde de, inşallah daha önceki dönemlerde olduğu gibi, aday olamayan diğer arkadaşlarımız, hepsi adayımıza destek vereceklerini söylediler. İnşallah bu şekilde sonlandıracağız.”

ADAY BELİRLEME YÖNTEMİ VE TAKVİMİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

“Geçtiğimiz gün Ankara’daydık. Foça İlçe Örgütü’nün kurultay öncesi adaylık döneminde sandık isteğini ilettik. Bununla ilgili Foça’nın özel durumunun, geleneklerinin olduğunu anlattık. Bizim bu söylemlerimizi dikkate alacaklarını söylediler. Bu süreci hep birlikte düşündüğümüz gibi sonlandırmak istiyoruz. Bu konuda henüz bir takvim yok ama büyük ihtimalle bu ayın sonuna kadar Foça’da durum netleşecek.” Dedi.

Seyfi GÜL