CHP'den Aliağa çıkarması

CHP'den Aliağa çıkarması
Editör: Aliağa Medya
13 Ağustos 2021 - 02:38
CHP'den Aliağa çıkarması.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tatile girmesini fırsata çevirmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, beraberindeki Milletvekili heyeti ile Aliağa’ya gelerek, ilçe merkezi, köy ve mahallelerde ziyaretlerde bulunup  vatandaşın sıkıntı ve taleplerini dinledi.
CHP İzmir milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel, Kani Beko, Tacettin Bayır ve Özcan Purçu'nun ziyaretlerine Ziyaretlere CHP İl Yönetimi, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri ve partililer de eşlik etti.

CHP heyeti, Aliağa’daki temaslarının ardından CHP Aliağa İlçe Başkanlığı'nda bir basın toplantısı yaptı.
Basın toplantısında, CHP İzmir 2. Bölge Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, ziyaretlerle ilgili değerlendirmede bulundu. Akdemir, “Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı olarak ekonomik krizden, işsizlikten, pandemiden ve ülke gündemini meşgul eden sorunlardan bunalan halkımızın, Aliağalı hemşehrilerimizin nabzını tutmak için İl başkanlığımız koordinasyonunda düzenlediğimiz Aliağa programımızda İlçe başkanımız, yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz ve İzmir Milletvekillerimizle birlikte 13 köy ve AKP hükümetinin, tüm uyarı ve karşı çıkmalarımıza rağmen, çıkarmış olduğu bütünşehir yasasından önce belde olan Helvacı ve Şakran’ı ziyaret ettik.” Dedi.
"Halkın tek gündeminin geçim sıkıntısı"

Yaptıkları ziyaretlerde gördüklerini aktaran Şener Akdemir, “Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler ithal girdi maliyetlerinin altında ezilirken, işçi sınıfının da aynı şekilde uzun saatler çalışarak elde ettiği üç kuruşun alım gücünün düşmesi nedeniyle geçinemez hale geldiğini gördük. İstikrarsız ekonomi politikaları aynı şekilde sanayiciye de yansımış, kısa bir süre içerisinde çift haneli rakamlara ulaşması kuvvetle muhtemel TL/Dolar paritesi bozkır yangını gibi tüm ülkeyi kasıp kavurmaktadır. Aliağa Uzunhasanlar köyünde bir matematik öğretmeni bir de iktisadi ve siyasi bilimler mezunu iki gencin hayvancılık yaparak kıt kanaat geçindiklerini, mesleklerini icra edecek fırsatları yakalayamadıklarına da şahsım hükûmetinin siyasi tercihleri dolayısıyla tanık olduk. Aliağa’nın son derece hızlı bir şekilde geliştiği, rafineri, gemi söküm sanayii, bunun yanında tarım ve hayvancılığın da hala devam ettiğini dikkate alıp bir değerlendirme yapmak gerekirse; Aliağa’nın sadece merkez mahallelerine yapılan beton yatırımlarının bir anlamı olmadığını görmekteyiz. Tıpkı Türkiye’nin diğer kentlerinde olduğu gibi halkın tek gündeminin geçim sıkıntısı olduğu Aliağa’da da göze çarpmaktadır. Halkımız sosyal anlamda gelişmeyi bir kenara bırakmak zorunda kalmış, karnını doyurmaya bir diğer deyişle hayatta kalmaya çalışmaktadır.” İfadelerini kullandı.
Oktay ” Neden Bu hat Yapılmıyor”
CHP İzmir İl Başkan yardımcısı  Şener Akdemir’in ardından açıklamalarda bulunan Miletvekil Kamil Okyay Sındır ise Aliağa'yı yakından takip ettiğini belirten Oktay” "Aliağa’ya özel bir mercek tutmuş bir Milletvekiliyim. Aliağa’da merkezi hükümetin kamu yatırımlarına ilişkin birçok araştırmada bulundum, soru önergeleri verdim, basın açıklamaları yaptım. Bunlardan bir tanesi Aliağa Bergama İZBAN hattı. Bu hat için hükümet 2021 yılı kamu yatırımlarında sadece 1000 TL ödenek ayrılmış. Bu hat neden ısrarla yapılmaz? Bergamalı, Çandarlılı, Aliağalı yurttaşlarımıza bu hattı kullanmak isteyen vatandaşlarımıza bu zulüm neden? Bunu hep sordum sormaya da devam edeceğim. Bu iktidar ülkeyi yönetemiyor demek yanlış. Bu bir işi yapmak istiyor da beceriyor anlamını taşır. Sanki affedilir bir yanı varmış gibi. Siyasal iktidar bu ülkeyi yönetmiyor. Derdi esnaf değil, çiftçi değil. Derdi işçi emekli emekçi işsiz yoksul değil. Bugün Aliağa’dayız. Emeğin kenti, emekçinin kenti Aliağa’dayız. Ama görüyoruz ki emeğin sömürüldüğü emekçinin yok edildiği bir kent olmuş Aliağa. Herkesin iştahını kabartan rantın, sermaye tarafından bir şekilde elde edilmeye çalışıldığı bir kent Aliağa. Ve bu kentin yöneticileri de maalesef halkın değil rantın temsilcileri haline gelmişler” ." Dedi
'Sayın vekilim biz süt istiyoruz'
Milletvekili Tacettin Bayır ise  ziyaret esnasında  bir mahallede yaşadığı Olayı anlattı. Gözleri yaşararak konuşan Bayır, şunları söyledi: "Merkez mahallesinde gözleri dolu bir şekilde bir kadın önümü kesti. ‘Yıllardır çocuklarıma birer patates ve yumurta kaynatıyordum. Son iki yıldır bir patates ve bir yumurtayı kaynatıp ikiye bölüyorum. Hüzünlü şekilde yatağa gitmelerini izliyorum’. 25 çocuk var mahallede. 6-7 ev hanımı geldi. 'Sayın vekilim biz süt istiyoruz' dediler. Ben 38 yıldır politika yapıyorum, yoksulluğun böyle tavan yaptığı şeye ilk kez şahit oluyorum." dedi
Beko:” Temel ihtiyaçlarını giderecek bir maaş almalarından yanayız”
 Kendisin daha önce  sendikacı  olduğunu  belirten  milletvekili  ise emekli ve emekli memurların maaş zammına ilgili açıklamada bulundu. Kani Beko, "3 milyona yakın kamu çalışanı ile emekli olan 3 buçuk milyona yakın memurun toplu sözleşme görüşmeleri başladı. Aileleri de katacak olursak 20 milyon insan için masa başında yapılan toplu sözleşme görüşmelerine destek verdik. İnsan olmaktan kaynaklanan temel ihtiyaçlarını giderecek bir maaş almalarından yanayız" ifadelerini kullandı
Kani Beko’nun konuşmasının ardından  ilçedeki saha çalışmalarına katılan Atila Sertel, Özcan Purçu ziyaretlerdeki gözlemlerini aktardı.