CHP Aliağa Kadın Kolları Şiddete 'Hayır' dedi

Aliağa CHP Kadın Kolları İlçe Başkanı Güneş Ataş 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü’nde parti binasında basın açıklaması yaptı.

CHP Aliağa Kadın Kolları Şiddete 'Hayır' dedi
Editör: Aliağa Medya
26 Kasım 2021 - 01:46
Aliağa  CHP Kadın Kolları İlçe Başkanı Güneş Ataş  ,25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele gününde Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın talimatıyla parti binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Tüm Türkiye de İl ve İlçelerde yapılan basın açıklamasında Aliağa  CHP Kadın Kolları İlçe Başkanı Güneş Ataş  şunları söyledi: 1 yıl önce canlarıyla bedel ödeyen bu cesur ve onurlu kadınların mücadelesi, bugün de bizlerin omuzlarında yükseliyor. Bu bilinçle, dünyaya ve ülkemize demokrasiyi, adaleti ve eşitliği getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, bir yandan örgütlü gücümüzü arttırırken, diğer yandan dünyadaki ve Türkiye'deki kadın hareketine ses katıyor, mücadeleyi birlikte büyütüyoruz. Kadına yönelik şiddet hız kesmeden devam ediyor. Kadınlar sırf kadın oldukları için öldürülüyor, şiddete uğruyor. 11 gün önce Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla katleden katil Can Göktuğ Boz; "Birini öldürmeyi planladım, kadın direnemez diye onu öldürdüm" demişti. Bizler, en temel hakkımız olan yaşam hakkımıza sahip çıkmak için direniyoruz. Genel merkezimizde "Alo Şiddet" hattı kurduk. Yaşam en temel haktır diyerek projemize "YaşamHak" adını verdik. 444 82 85 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmetleri verdik ve vermeye devam ediyoruz" dedi.
CHP partisinin iktidara geldiğinde kadınlara yönelik hazırlanan yol haritasının Altı ayda altı kolaylık” başlığıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklandığını vurgulayan Ataş “Bizler, en temel hakkımız olan yaşam hakkımıza sahip çıkmak için direniyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz! 
 İktidara geldiğimizde kadına yönelik şiddetle mücadelemiz derhal başlayacak. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak 81 ilden eş zamanlı olarak haykırıyoruz ve geliyor gelmekte olan diyoruz” ifadelerini kullandı.
Parti binasında yapılan basın açıklamasına  Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.