CHP Aliağa İlçe Başkanlığı'ndan Canan Kaftancıoğlu İle İlgili Açıklama

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı'ndan Canan Kaftancıoğlu İle İlgili Açıklama

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı'ndan Canan Kaftancıoğlu İle İlgili Açıklama
Editör: Aliağa Medya
26 Haziran 2020 - 07:43
CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, Canan Kaftancıoğlu’na yönelik, istinaf Mahkemesi’nce onanan 9 yıl 8 aylık mahkumiyet kararı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Kararın hukuki dayanaktan yoksun ve tamamiyle siyasi olduğu izlenimi taşıdığı belirtilen açıklamada, geçmişteki söylemlerden yola çıkılarak cezalandırma yapılacaksa PKK ve FETÖ/PDY terör örgütü liderlerini övenler için de hukukun devreye girip girmeyeceği soruldu.

Kararın, İstanbul seçimlerinin sonuçlandığı 23 Haziran günü açıklanmasının, iktidarın intikam arayışının göstergesi olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

“Hepimizin bildiği üzere partimizin 31 Mart yerel seçimlerinde 25 yıl aradan sonra Dünya şehri İstanbul’da iktidara gelmesi hazmedilememiş çeşitli bahaneler uydurularak seçimler iptal edilmişti. Ortaya konulmaya çalışılan mesnetsiz gerekçelerle kazandığımız seçimlerin iptal edilmesi halkımızın vicdanında derin yaralara sebep olmuş ve 23 Haziran seçimlerinde 800 bin oy farkla partimiz bir kez daha İstanbul’da iktidara gelmişti. 

Yaklaşık bir yıldan bu yana partili tüm belediye başkanlarımız gibi İstanbul Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da mega kentte olağan üstü işler yaparak çok başarılı çalışmalar yapması iktidarı oldukça rahatsız etmiştir. Gerek çalışmalarının engellenmesi gerekse sosyal medyada troller tarafında hemen hemen her gün hedef haline getirilerek karalama ve iftiralara maruz kalması İmamoğlu rüzgarını durduramadı. Olumsuzluklara rağmen İmamoğlu’nun halk nezdinde popülerliğini ve oylarını artırması iktidar cephesini yeni arayışlara ittiği kanaatindeyiz.   

Ülkemizin içinde bulunduğu derin kriz, işsizlik, adaletsizlik gibi birçok olumsuzluğu örtmenin de yollarını arayan iktidar 23 Haziran İstanbul seçimlerinin yıl dönümünde İstanbul seçimlerinin en önemli aktörlerinden İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’nu mahkum ederek bir taşla iki kuş vurmanın derdine düşmüştür. Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasının istinaf mahkemesince onanması 9 yıl 8 ay ceza alması, kararın hukuki dayanaktan yoksun, siyasi bir karar olduğu izlenimi vermektedir. Ülkemizde ağır suçlardan bile çok daha kısa süreli cezalar verildiği hepimizce malumdur. Kaldı ki 6, 7 yıl önceki söylemlerden yola çıkılarak ceza verilecekse eli kanlı terör örgütü PKK ve PDY/FETÖ terör örgütü liderlerini övenleri nereye koyalım.   Onlar için hukuk devreye girecek mi? Hiç sanmıyoruz.

Tüm bu yalın gerçeklikten yola çıkarak kararın hukuki dayanaktan çok, siyasi bir karar olduğu

kamu vicdanında kabul görmeyeceği gibi derin yaralar açacağı kanaatindeyiz.  Ayrıca kararın, yenilenen İstanbul seçimlerinin gerçekleştirildiği 23 Haziran’da açıklanmasının da iktidarın intikam arayışının göstergesi olduğunu düşünmekle birlikte muhalif kesimler üzerinde sindirme politikasına yeni bir halka olarak görmekteyiz.

Tüm kamuoyu bilmelidir ki Sayın Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir. Hiçbir zaman yalnız kalmayacaktır. Ülke genelinde partimizin tüm neferleriyle birlikte yanında olmaya devam edeceğiz. Bu  haksız hukuksuz kararın düzeltilmesi için mücadele edeceğiz. Biz bu kararı kabul etmemekle birlikte, belki bir Canan gider yerine bin canan gelir ama  biz o Canan’ı kurban etmeyeceğiz.”