CHP Aliağa'da Ümit Devran da yola çıktı

CHP'de Ümit Devran’dan adaylık açıklaması: “Aliağa için taş da taşırım, harç da kararım. Aliağa’da yeniden sosyal demokrat belediyeciliğin zamanı geldi”

CHP Aliağa'da Ümit Devran da yola çıktı
Editör: Aliağa Medya
28 Kasım 2023 - 14:52
Maden Mühendisi Ümit Devran, 2024 Yerel Seçimleri’nde Aliağa Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru dosyasını CHP Aliağa İlçe binasına teslim etti. 59 yaşındaki Malatya Hekimhan doğumlu Devran yaptığı adaylık açıklamasında “Günü kurtaran değil, geleceği ören; tüm bileşenleri mutlu edecek bir yerel idare için yola çıktım. İnanıyorum; bu dönem Aliağa CHP diyecek.” dedi.

Aliağa'nın sorunlarını ve Çözümlerini biliyorum

Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuru dosyasını CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe'ye teslim eden Ümit Devran akıl, bilim ve hukuka uygun; şeffaf belediye yönetimi için aday olduğunu ifade etti. Yerel yönetimlerin; temel hizmetleri vermekle birlikte; kentleşme süreçlerini yönetmek ve o kenti özel yapan kesimleri aynı paydada buluşturmak gibi bir görevi olduğunu belirten CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran şöyle konuştu; “Aliağa; ülkenin önde gelen sanayi kentlerinden biri olmakla birlikte; göçün, dolayısıyla da alınamamış önlemler nedeniyle barınmadan eğitime, sağlıktan, istihdama kadar pek çok sorunun adresi. İlçemizin sorunlarını biliyorum. Çözümlerim de projelerim de hazır. Partim görev verirse; layıkıyla gereğini yapmak için elimden gelenin fazlasını ortaya koyacağım.” dedi. 

Belediycilikte Şeffaflık Vaat Ediyorum

Aday Adayı Ümit Devran; “Ben belediyecilikte akıl, bilim ve hukuka uygunluk; şeffaflık vaat ediyorum. Bugün yaptığımız işlerin, yarını da kurtarmasını vaat ediyorum. İlçemizin ve belediyenin kaynaklarını kullanırken; halka danışmayı, üreticiye sormayı ve hesabını vermeyi vaat ediyorum.” diye konuştu. 

Aliağa için taş da taşırım, harç da kararım

“Aliağa için çalışma şansım olursa; taş da taşırım, harç da kararım.” diyen Devran, “Madencilik sektörü başta olmak üzere; gıda, konut, enerji sektörlerinde pek çok kademede çalıştım. Gerektiğinde taş taşıdım. Aliağa için de çalışma şansım olursa; taş da taşırım, harç da kararım. İdealler ve hedefe ulaşmak için ter dökmeden başarıyı yakalayamazsınız.  Aliağa’yı hep birlikte yönetmeyi vaat ediyorum. Dilerim ki ilçemiz için, ilçemiz halkıyla çalışma fırsatım olur. Aliağa’da yeniden sosyal demokrat belediyeciliğin, CHP’nin zamanı geldi.” dedi.  

Birlikten güç kazanacağız

Adaylık başvuru dosyasını CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe’ye teslim eden Devran, “Aliağa için büyük hayallerim var. Bunu tek başına Ümit Devran olarak değil, bana inanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli üyeleri ve 2024 Mart’ında yetkiyi verecek Aliağalılar ile birlikte gerçekleştireceğiz. Birlikten güç kazanacağız, o güçle geleceği inşa edeceğiz. ” dedi.

Ümit DEVRAN kimdir?

1964 yılında dünyaya geldi. Malatya Hekimhanlı. İlk, Orta ve Lise eğitimini İzmir’de tamamladı. 1985 DEÜ Maden Mühendisliği mezunu. Aynı bölümün maden işletmeciliği ana bilim dalı’nda yüksek lisans yaptı.  1987 yılından başlayarak 10 yıl süreyle Etibank Genel Müdürlüğü’nde görev yaptı. Ardından özel sektörde madenscilik sektöründe çalıştı. Socar Turkey Enerji AŞ’de kamu ilişkileri yöneticisi olarak çalıştı. Aliağa Belediyesi’ne bir yıldan fazla danışmanlık hizmeti verdi.  
CHP’den 2019 Yerel Seçimlerinde Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı olan Ümit Devran; İSO 22000 Gıda Güvenliği Yönetimi, TMMOB – İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sistemi, Maden Mühendisleri Odası Teknik Nezaretçi, Gayrimenkul danışmanlığı eğitim ve belgelerinin sahibi. Maden Yüksek Mühendisi Yıldız Devran ile evli olan ÜmitDevran; 3 çocuk babası.