CHP Aliağa'da Tartışmalara Yol Açan Yerel Seçim Listesi Netleşti

CHP Aliağa'da Tartışmalara Yol Açan Yerel Seçim Listesi Netleşti
Editör: Aliağa Medya
25 Şubat 2024 - 19:45
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Örgütü tarafından 20 Şubat'ta ilçe seçim kuruluna teslim edilen Belediye Meclis Aday Üye Listesi, parti üyeleri tarafından büyük tartışmalara yol açmıştı.
İlçe seçim kurulu, bir adayın meclis üyeliği için uygun olmadığını belirterek listenin yeniden İlçe seçim kurulu tarafından yapılan incelemede bir adayın meclis üye olamayacağı tespit edildi. Bu durum, istifalar ve diğer mazeretlerle boşalan üyelerin de eklenmesiyle listede değişiklik yapılmasını gerekli kıldı.
Yapılan değişikliklerle birlikte, bazı adayların  listede yerleri değiştirildi ve yeni isimler eklendi. Güncellenmiş liste, ilçe seçim kuruluna tekrar hafta içinde sunulacağı öğrenildi
Kulis bilgilerine göre   daha  önce  hazırlanan liste bazı  parti üyelerince  yapılan eleştirilerde, listenin yeterince katılımcı ve şeffaf bir şekilde oluşturulmadığı, bazı isimlerin listeye neden dahil edildiği veya neden diğer adayların dahil edilmediği belirtilmediğini ve  iddialara göre bu durumun , CHP'nin Aliağa'da seçimlere bölünmüş bir şekilde girmesine yol açabileceği iddia edildi.

CHP Aliağa İlçe Örgütü tarafından  İtirazlar, istifalar ve diğer mazeretlerle boşalan üye listesinin yeniden düzenleyerek  son şekli bu şekilde  oldu


1)     Erol Güngör
2)     Savaş Dağdeviren
3)     Gizem Çetinkaya Ülker
4)     Doğanşah Aydın
5)     Murat Arcak
6)     Eylül Yılmaz
7)     Barış Bıdık
8)     Fikri Deniz
9)     Nadire Ural
10)  Yunus Akın
11)  Faik Babayiğit
12)  Yaren Öztürk Parlak
13)  Mustafa Topçu
14)  Verda Arpacı
15)  Neriman Arı
16)  Kemal Özer
17)  Ilgın Kavaklıoğulları
18)  Semra Boracı
19)  Mert Macit
20)  Melisa Deniz
21)  Tümay Özgür
22)  Fikri Temur
23)  Ergin Düzkaya
24)  Esra Bayer
25)  Çiğdem Kılıç
26)  Hasan Gülmez
27)  İslam Doğan Kılıç
28)  Ömür Kazıcı
Kontenjan
1)     Erdoğan Çoban
2)     Ali Özener
3)     İbrahim Doğangül