CHP Aliağa 6 Şubat'ı unutmadı!

CHP Aliağa 6 Şubat'ı unutmadı!
Editör: Aliağa Medya
06 Şubat 2024 - 16:34
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Örgütü, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümünde Demokrasi Meydanı'nda anma töreni düzenledi.

Anma törenine CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serce, CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı ve Aliağa Belediye Başkanı Çağatay Güç ve parti üyeleri katıldı.
Tören, iki dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Doğansah: "Acı hala çok taze"

Törende CHP Aliağa İlçe Örgütü adına konuşan parti üyesi Doğansah, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek şunları söyledi:
"6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde, resmi rakamlara göre 50 binden fazla canımız yitirdik, 15 milyona yakın vatandaşımız doğrudan etkilendi bu felaketten.
Bu yaşadığımız ilk büyük deprem acısı değildi, 1999 yılında da bu acıyı yaşamıştık. Ama acılardan ders çıkararak depreme karşı dirençli yapılar yapmak yerine, imar affı çıkartılarak o çürük yapılar vatandaşlarımıza adeta mezarları yapıldı. Acımız çok büyük."

"Dayanışmanın önemini gözler önüne sermiştir"

Doğansah, 6 Şubat 2023 tarihindeki deprem felaketinin bir kez daha doğal afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve dayanışmanın önemini gözler önüne serdiğini belirterek, "Bu zor zamanlarda, toplumun her kesimi afetzedelerin yanında olarak ve hızlı bir şekilde normal yaşama dönüşü desteklemek için ellerinden gelenin fazlasını yaptılar." dedi.
"Sadece acil müdahaleyle sınırlı kalmamak gerekir"
Doğansah, depremin sadece fiziksel yapıları değil, aynı zamanda sosyal dokuyu ve ekonomiyi de etkilediğini vurgulayarak, "Bu nedenle, afet yönetiminde kapsamlı bir yaklaşım benimsemek ve sadece acil müdahaleyle sınırlı kalmamak gerekir." diye konuştu.

CHP'den talepler ve öneriler

Doğansah, depremden ders alınarak gelecekteki yapıların sadece teknik standartlara uygun değil, aynı zamanda bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenmesini sağlayacak yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Doğansah, ayrıca afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumun dayanışma içinde yeniden inşa edilmesi için hükümet, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların iş birliği gerektiğini de vurguladı.
Doğansah, son olarak, "Deprem bize bir kez daha birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini hatırlatmıştır. CHP olarak, tüm siyasi görüş ve farklılıkların ötesinde, ülkemizin ve halkımızın iyiliği ve yararı için çalışmaya devam edeceğiz. Bu zor günlerde, halkımızın yanında yer almak ve onların sesi olmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur." şeklinde konuştu.

Lokma döküldü

Törenden sonra CHP Aliağa İlçe Örgütü tarafından depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Demokrasi Meydanı'nda lokma döküldü.