Cemil Tugay: CHP, Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir başarı ortaya koydu

Cemil Tugay: CHP, Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir başarı ortaya koydu
Editör: Aliağa Medya
01 Nisan 2024 - 11:20
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, CHP Koordinasyon Merkezi'nde kesin olmayan seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Açılan sandık sonuçlarına göre önde olduğunu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazandığını ifade eden Tugay, “CHP aslında yaptığı son kurultayın ardından sahip olduğu yeni ruh ve yeni mücadele azmiyle, bu seçimde Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir başarı ortaya koydu. Şu anda aldığımız sonuçlar öyle gösteriyor ki Türkiye'de yurttaşlarımızın beklediği yeni siyaseti karşılayan, yepyeni bir CHP anlayışı ve kadrosu var” dedi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, seçim sonuçlarının yavaş yavaş netleşmesinin ardından CHP Koordinasyon Merkezi'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile kameraların karşısına geçen Cemil Tugay, tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

“YEPYENİ BİR CHP ANLAYIŞI VE KADROSU VAR”

31 Mart seçimlerine yoğun bir şekilde hazırlandıklarını anlatan Tugay, şunları söyledi:
“31 Mart 2024 tarihi hiçbir zaman unutamayacağımız bir seçim galibiyetini yaşadığımız bir gün olarak hatırlanacak. İzmir'de şu an için açılan sandıkların yüzde 40'ından fazlasının bize gösterdiği sonuç, yüzde 50 civarında bir oyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazandığımız. Rakibimiz, AK Parti'nin adayına karşı yüzde 14 civarında bir farkla seçimi kazandık. Bundan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu dönemde örgütümüzle birlikte İzmir'in hakkını korumak, İzmir'i korumak ve haklılığımızı anlatmak için çok yoğun bir şekilde çalıştık. İzmir'in dört bir köşesinde on binlerce CHP'li emek harcadı. Hiçbirinin hakkı ödenmez. CHP aslında yaptığı son kurultayın ardından sahip olduğu yeni ruh ve yeni mücadele azmiyle, bu seçimde galiba Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir başarı ortaya koydu. Şu anda aldığımız sonuçlar öyle gösteriyor ki Türkiye'de yurttaşlarımızın beklediği yeni siyaseti karşılayan, yepyeni bir CHP anlayışı ve kadrosu var. Bu bizim sadece İzmir'de kazandığımız zaferin mutlululuğunu hissetmemizin ötesinde tüm Türkiye ile ilgili büyük bir mutluluk yaşamamızı sağlıyor” dedi.

FARK YARATACAĞIMIZ BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİ SUNACAĞIZ”

Seçim sonuçlarının yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu kaydeden Tugay,
“Şu anda ilçelerimizde sayım sürüyor. Pek çok yeni il CHP'li belediyeler tarafından yönetilecek. Bu da bize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Hem İzmir'de ve aldığımız diğer illerde, fark yaratacağımız belediyecilik hizmetlerini halkımıza sunacağız. Bize olan güvenlerini artıracağız. Gelecek bir genel seçimde iktidarı kazanacağımıza inanıyoruz. Hedefimizin ilk adımını gerçekleştirmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. İstediğimiz şey sadece önce gençlerimizin, çocuklarımızın bu ülkede gelecekler kurabileceklerine dair umutlarını kaybetmemeleri. Sonra kendisini sahipsiz hisseden, emeklilerimizin, hastalarımızın bizim güvencemizin altında olmalarını bilmelerini isteriz. Büyük ve güzel zaferin kazanılmasında emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“İÇİNİZ RAHAT OLSUN EMANET BİZDE”

İzmir’in hakkını koruyan, İzmir’in İzmirliliğini koruyan herkese teşekkür eden Başkan Tugay, şunları söyledi:
“Herkesin içi rahat olsun, emanet bizdedir. Biz bundan sonrası için İzmir’i yücelterek, İzmir’in değerlerini yücelterek koruyarak bu kente hizmet etmeye devam edeceğiz.  Ve hiçbir Cumhuriyet Halk Partili asla hiçbir umutsuzluğa kapılmasın, sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Her zamankinden daha çok çalışacak, her zamankinden daha çok mücadele edeceğiz. Ülkemizi içinde bulunduğu bu sıkıntılardan en kısa zamanda çıkaracağız. Bu ülke bizim Cumhuriyet bizim, biz halkımızın bir parçasıyız. Son olarak da şu anda halen sandıklarla ilgili görevleri devam eden arkadaşlarımıza son ana kadar, görevlerini tamamlayana kadar vazgeçmeden görevlerini sürdürmelerini sürdürmelerini rica ettiğimi söylemek isterim, tekrar onlara teşekkür ederek. 31 Mart ve sonrası, yarından itibaren bu ülke için güzel günlerin başlangıcı olacak. Hepimize hayırlı olsun. İzmir’i kutluyorum, Türkiye’yi kutluyorum, bu güzel seçim sonucu nedeniyle CHP adına mücadele eden tüm neferleri kutluyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

“BAŞARIDAKİ EN BÜYÜK PAYIN SAHİBİ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile telefonda görüştüğünü ifade eden Cemil Tugay,
“Bizi aradı, gerçekten çok heyecanlıydı. Genel Başkanımızın o heyecanı bizim de heyecanımız tabi ki. Seçim sonuçlarının netleşmesini bekliyoruz hepimiz. Ondan sonra daha kesin ifadelerde bulunacağız. Ama başlattığımız mücadeleninin bu değişim ve dönüşüm hareketinin halkta bir karşılık bulduğunu, insanlarımızca anlaşıldığı desteklendiğini görüyoruz. Bu bize büyük bir güç veriyor. Bu gücü hepimiz hissetiyoruz. Zannediyorum genel başkanımız da hissediyor. Bu yönde kendi düşüncelerini de ifade edecektir. En kısa zamanda kendisini İzmir’e de bekliyoruz. Zannediyorum Türkiye’nin dört bir yanında bu zaferi kutlamak için bütün kentler, bütün Cumhuriyet Halk Partililer kendisini bekliyor olacak. Bu başarıda en büyük pay sahibi olan kendisidir. Bizleri birleştiren, o azmi veren, inancı aşılayan kendisidir. Ben genel başkanımız ile büyük gurur duyuyorum. Türkiye’nin umudu olduğunu, bizlere gerçekten çok güzel bir gelecek için çalışacağını ve başarıyı getireceğine inanıyorum” dedi.

Gazetecilerin, “AK Parti İzmir İl Başkalığına konuşma için saat 17.00’de balkon kurulmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Tugay, “İzmir’in balkonları güzeldir. Balkonlarda biz çay içeriz. Çay içmelerini tavsiye ediyorum kendilerine, hava da güzel” yanıtını verdi.