Çaltılıdere'deki Atık Depolama Alanı Yine Yandı

Çaltılıdere'deki Atık Depolama Alanı Yine Yandı
Editör: Aliağa Medya
09 Ekim 2020 - 19:38
İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Çaltılıdere Mahallesi'nde Dümbültektepe olarak adlandırılan dağlık alandaki atık havuzda öğlenden sonra  bir kez daha yangın çıktı. Aralıksız devam eden yangının dumanları, Aliağa'nın geniş bir bölgesinden görüldü.

Çaltılıdere Mahallesi’nde, köy yerleşkesinin üst kısmında bulunan dağlık bölgedeki atık depolama alanında yangın çıktı.Kimyasal atıklarlarla dolu havuzda çıkan yangına İtfaiye ekipleri müdahale etti.Kimyasal atıkların reaksiyona girmesi ile başladığı tahmin edilen yangın itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü


Bir  Atık Depolama Şirketi tarafından işletilen tesis için Aliağa Belediyesi tarafından 2009 yılında ruhsat verilmiş, ancak ruhsata uygun işletilmediği için geçtiğimiz yıl Büyükşehir Encümeni kararıyla faaliyetten men edilmişti. Köylüler tarafından 'yanardağ' olarak adlandırılan alanda, şimdiye kadar defalarca yangın çıktı. Söz konusu atık havuzu için geçtiğimiz yıllarda köylüler tarafından hem Aliağa Belediyesine hem de Aliağa Kaymakamlığına dilekçe verilerek yaşanabilecek tehlikelere dikkat çekilmişti.