Büyük Önder Atatürk Aliağa'da anıldı

Büyük Önder Atatürk Aliağa'da anıldı
Editör: Aliağa Medya
10 Kasım 2021 - 13:29

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, istiklal mücadelesinin lideri büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. Yıl dönümünde Aliağa'da düzenlenen tören ve etkinlikle anıldı.
Anma etkinlikleri, Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman , Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

 Yoğun katılımın olduğu törene; Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman  , Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, kurum müdürleri, askeri erkan, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde siren sesleri eşliğinde gerçekleştirilen iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı büyük bir coşkuyla okundu.
10 Kasım Atatürk’ü Anma programı, HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen program ile devam etti.Aliağa Ortaokulu'nun öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aliağa kaymakamı Ömer Karaman yaptı. Kaymakam Karaman’nın konuşmasının ardından "Mustafa Kemal'i Düşünüyorum" adlı şiir okundu. Yine "On Kasım En Büyük Yasım” adlı şarkı, piyano ve işaret dili eşliğinde seslendirildi, anma töreni 10 Kasım oratoryosu ve öğretmenlerin seslendirdiği "Çalın Davulları" türküsüyle son buldu.