BU GÖRÜŞMEDE "ZEYTİN" KONUŞULDU

BU GÖRÜŞMEDE "ZEYTİN" KONUŞULDU
Editör: Aliağa Medya
15 Aralık 2022 - 15:54
Bergama Ticaret Odası Yönetimi, Emin Urgun ve Mahmut Sağlık'ı ağırladı. BERTO Başkanı Lütfi Kolat, Meclis Başkanı Tahir Erdoğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Çağdaş, Yönetim Kurulu Üyesi Salim Zeki Kurşun ve Genel Sekreter Gülay Koç'un ev sahipliği yaptığı görüşmede bölgemizdeki Zeytin ve Zeytinyağı hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

"Bergama'da yetişen Zeytin'in tarihi, Antik Pergamon Krallığı'na kadar uzanıyor" diyen Emin Urgun; "Üzerinde bulunduğumuz bu topraklarda binlerce yıldır yetişen ve sağlık açısından da çok önemli olan bir üründen bahsediyoruz. Hep birlikte, Bergama Zeytinyağı'nı daha fazla ön plana çıkarmalıyız" dedi. Zeytin ve Zeytinyağı için düzenlenecek olan bir etkinliğin çok faydalı olacağını ifade eden Mahmut Sağlık ise düzenlenecek olan bir Zeytinyağı Festivali'nin, bölgemizdeki Zeytin'in tanıtımına faydası olacağının altını çizdi.

Görüşme, bu konunun diğer kurumlar ile de birlikte, uygun bir plan doğrultusunda masaya yatırılması ve her platformda gündeme getirilmesi düşüncesiyle sona erd