Bp Ve Socar Türkiye'den Aliağa'ya Yeni Petkim..

SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov, Aliağa Özel Sanayi Bölgesi’nde bir petrokimya kompleksi kurulması projesi üzerinde ön mühendislik ve dizayn çalışmalarının hala devam ettiğini bildirdi. Gahramanov yaptığı açıklamada, “Nihai yatırım kararımız konusunda 2020 içinde bilgilendirmede bulunacağız.

Bp Ve Socar Türkiye'den Aliağa'ya Yeni Petkim..
Editör: Aliağa Medya
29 Ocak 2020 - 02:51

SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov, Aliağa Özel Sanayi Bölgesi’nde bir petrokimya kompleksi kurulması projesi üzerinde ön mühendislik ve dizayn çalışmalarının hala devam ettiğini bildirdi.

Gahramanov yaptığı açıklamada, “Nihai yatırım kararımız konusunda 2020  içinde bilgilendirmede bulunacağız. Bu tesisin kurulması ile Türkiye’nin  saf teraftalik asit ithalatı sıfıra inecek ve aynı zamanda Türkiye’de  paraxilen ürünler üretimi mümkün hale gelecek. Türkiye hali hazırda  bu ürünlerden yılda 800 bin ton ithal ediyor” dişe konuştu.

BP ve SOCAR Türkiye, Türkiye’de dünya ölçeğinde bir petrokimya kompleksi kurulmasında ortaklığı değerlendirmek için 2018 yılında anlaşma imzalamışlardı.

Bu kompleksin kurulması planlanan Aliaga Özel Ekonomi Bölgesi’nde  halihazırda Star rafinerisi ve Petkim yer alıyor. Gahramanov açıklamasında ayrıca, 2008-2018 döneminde Petkim’e yılda ortalama 100 milyon dolar olmak üzere toplamda 1 milyar dolar civarında  yatırım yaptıklarını da belirtti.

Yatırımlarda önceliğin fabrikaların modernizasyonuna, genel  iyileştirmeye, dijitalleşmeye, enerji ve çevre konularına verildiğini  belirten Gahramanov, “2020’de Petkim’in dijitalleşme yolculuğuna ve  fabrikalarımızın modernizasyonuna yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye  konuştu..