Bostanlı Sahilinde Caretta Caretta Alarmı

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Bostanlı’da kıyıya vurmuş halde bulunan caretta caretta, sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından doğal ortamına salındı

Bostanlı Sahilinde Caretta Caretta Alarmı
Editör: Aliağa Medya
21 Kasım 2019 - 00:11
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Bostanlı’da kıyıya vurmuş halde bulunan caretta caretta, sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından doğal ortamına salındı.


DETAYLI KONTROL
Balıkçıların ihbarı üzerine Bostanlı sahiline giden ekipler, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasını alarak veteriner polikliniğine götürdü. Güçlükle hareket edebilen kaplumbağada herhangi bir kırık ya da yara tespit edilmezken, detaylı sağlık kontrolünün yapılması için nakil aracı ile Doğal Yaşam Parkı’na götürüldü. Burada da gerekli bakımları yapılan ve dinlendirilen caretta caretta, tamamen sağlığına kavuştuktan sonra denize bırakıldı.

“BİZE İHBAR EDİN”
Karşıyaka Belediyesi  Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı “Caretta carettayı bulduğumuz zaman zorlukla hareket edebilir durumdaydı. Bir sağlık sorununa rastlamadığımız kaplumbağanın göç ederken yorgun düşmüş olabileceğini tahmin ediyoruz. Körfezde motor pervanelerinin çarpması, balıkçı ağlarının takılması gibi durumlar nedeniyle de zaman zaman sahillerimizde yaralı veya hasta halde caretta carettalar görülebiliyor. Bu gibi bir duruma rastlayan vatandaşlarımız 0232 324 44 19 numaralı telefondan bize ihbarda bulunabilir” dedi.