BÖLGENİN EN BÜYÜK ATATÜRK HEYKELİ ALİAĞA'YA DİKİLECEK

Bölgenin En Büyük Atatürk Heykeli Aliağa'ya Dikilecek Aliağa Belediyesi, kent tarihinin en büyük Atatürk heykelini Cumhuriyet Meydanı’na dikecek

BÖLGENİN EN BÜYÜK ATATÜRK HEYKELİ ALİAĞA'YA DİKİLECEK
Editör: Aliağa Medya
15 Mart 2019 - 21:11
Bölgenin En Büyük Atatürk Heykeli Aliağa'ya Dikilecek

Aliağa Belediyesi, kent tarihinin en büyük Atatürk heykelini Cumhuriyet Meydanı’na dikecek.


Geçtiğimiz yıl Mustafa Ekmekçi Meydanı’na Aliağa’nın ikinci Atatürk heykelini diken Aliağa Belediyesi, üçüncü Atatürk heykeli için çalışmalarını hızlandırdı. İstiklal Caddesi düzenlemeleri kapsamında kente kazandırılan Zeybek oynayan Atatürk heykeli Aliağalı vatandaşların beğenisini kazanmıştı. Üç metre boyunda bir buçuk metrelik mermer platform üzerine yerleştirilen heykel, heykeltıraş Mustafa Tuncay tarafından yapıldı.

BÖLGENİN EN BÜYÜK ATATÜRK HEYKELİ ALİAĞA’YA YAPILACAK
Aliağa Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı düzenleme çalışmaları kapsamında bölgenin en büyük Atatürk Heykelini kente kazandıracak. Heykeltıraş Mustafa Tuncay tarafından yapımı devam eden heykelin büyüklüğü 7 buçuk metre, kaidesiyle birlikte 10 buçuk metre olacak.

AÇILIŞI 30 AĞUSTOS’TA YAPILACAK
Türkiye Cumhuriyeti’nin ölümsüz lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün şahlanmış at üzerine konumlandırılmış heykeli Aliağa’nın simgesi olacak. Bölgenin ve çevre illerin en büyüğü olacak olan heykelin açılışı 30 Ağustos Zafer bayramında Aliağa halkının da katılım göstereceği organizasyonla gerçekleştirilecek.

Dev Atatürk heykelinin yanı sıra heykelin hemen arkasında 70 ila 100 metre uzunluğa sahip kurtuluş savaşı destanını simgeleyen bir rölyef yapılacak.









Cumhur İttifakı MHP Aliağa belediye Başkan Adayı Serkan Acar

#Aliağa #AliağaBelediyeBaşkanAdayı #Aliağaserkanacar