"Bölgemizin Zeytinyağı Yolculuğu Başlıyor"

"Bölgemizin Zeytinyağı Yolculuğu Başlıyor"
31 Mart 2023 - 00:00
Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, Başkan Yardımcıları Göksel Özüak, Melih Çağdaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Selçuk Kor, Hüseyin Paksoy, Genel Sekreter Gülay Koç ve Akreditasyon Sorumlusu Yeşim Fidan Yılmazoğulları, Akademik Danışman Doç. Dr. Elif Tunalı Çalışkan ile "Zeytinyağı Yol Haritası Planlama Toplantısı"nda bir araya geldi.
 
Gerçekleşen toplantıda Çalışkan'ın danışmanlığında; Bergama, Dikili ve Kınık'ta üretilen Zeytinyağı'nın markalaşması ve bilinirliğini arttırmak için atılacak adımlar görüşüldü.
 
Konu ile ilgili konuşan BERTO Başkanı Kolat; "Üzerinde bulunduğumuz bu topraklarda binlerce yıldır zeytin ve zeytinyağı üretilip tüketiliyor. Çok fazla üretim olmasına rağmen ne yazık ki Zeytinyağı denince ilk akla gelen yerler listesinde bölgemiz yer almıyor. Bu algıyı değiştirmeliyiz, aynı coğrafyada olduğumuz halde bizim bölgemiz neden bu konuda geri kalmış. Bunun yolu da 'markalaşma' gibi çok önemli adımlardan geçiyor. Bu konudaki çalışmalarımız ve yol haritamızı bölgemizdeki üreticiler ile de paylaşıp, bu yolculukta ilerleyeceğiz. Bakırçay'ın Zeytinyağı, hak ettiği değere ulaşacak" diyerek katılımları ve katkıları için Akademik Danışman Elif Tunalı Çalışkan'a teşekkür etti.