Biontech aşısı için Aliağa Devlet Hastanesi de aşıyı yapmaya yetkili hastane seçildi.

Biontech aşısı için Aliağa Devlet Hastanesi de aşıyı yapmaya yetkili hastane seçildi.
Editör: Aliağa Medya
24 Mayıs 2021 - 10:47
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bugüne kadar Türkiye'de Çin aşısı SinoVac kullanılırken, BioNTech aşısı da artık vatandaşlara uygulanmaya başlanılmıştı. BioNTech aşısı Sağlık Bakanlığınca her ilde belli hastanelerde uygulanacağını belirtilmişti.
Sağlık Bakanlığınca BioNTech aşısı  İzmir’in belirli hastanelerinde yapılması karar verilmişti.
Bu karara  istinaden  Dikili ,Menemen ,Foça ,Kınık ve Aliağa ilçelerinde yaşayan vatandaşlar BioNtecch aşısı olmak için kendilerine en yakın Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesine yada Çiğli Eğitim Ve Araştırma Hastanesine tercih ediyorlardı.
Çiğli Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ve Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesinde  yapılabilen Biontech aşısı için Aliağa  Devlet Hastanesi de aşıyı yapmaya yetkili hastane seçildi.
Edinilen bilgiye göre 26 mayıs 2021 tarihinden  itibaren Aliağa Devlet Hastanesinde BioNtech aşısı uygulaması başlanacağı öğrenildi.
Aşıyı olmak isteyen ve sırası gelen vatandaşlar , yine e-devlet ve e-nabız üzerinden ya da “Alo 182” hattı üzerinden randevu alabilecek. Yurttaşların Biontech aşısı olmak istediklerini randevu sırasında belirtmeleri gerekecek.
Ayrıca aşı olan vatandaşlarımızın rehavete kapılmadan kurallara riayet etmeye devam etmesi gerekmektedir.  Hastalığın yayılmasını önlemede en önemli  etken tabi ki maske-mesafe-hijyen kuralıdır