Bi Kabak Foça Moru Grubundan Su Kabağı Ve El Emeği Eserler

Bi Kabak Foça Moru Grubundan Su Kabağı Ve El Emeği Eserler
Editör: Aliağa Medya
18 Ağustos 2023 - 21:55

zmir’in Foça İlçesi’nde 6 kadın tarafından kurulan Bi Kabak Foça Moru Grubu ikinci büyük sergisini açtı.  Bir yıllık çalışmanın ürünü olan yüzlerce eser Foçalıların ve Foça ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu.

Reha Midilli Kültür Merkezi’nde 7 -13 Ağustos tarihleri arasında Su Kabağı İşlemeciliği eserlerle açılan sergi 14 -20 Ağustos 2023 tarihleri arasında grup üyelerinin Su Kabağı ve El Sanatları ürünleri ile devam ediyor. Grup üyelerinden Yurdagül Şeker;  görsel olarak ta kullanım özellikleri olarak ta çok beğenilen ürünlerin yer aldığı serginin mevsim sıcaklıkları ve talep nedeniyle gece yarısı saatlerine kadar açık olduğunu söyledi.

Yuırdagül Şeker; “Foça'da altı arkadaşla birlikte su kabağı işlemeciliği ürünlerini  sergimizle halkımıza açtık. 7 -13 Ağustos arası su kabağı işlemeciliği ürünlerle başlayan sergimiz, 14-20 Ağustos arasında el sanatları adı altında geniş bir çerçevede devam ediyor. Su kabakları, Çini, hasır örgücülüğü, kaş boyama, ahşap boyama, makrome ve takı gibi ürünlerimiz var. Sergimiz neticesinde güzel övgüler aldık. Yabancı misafirlerimiz oldu. Özellikle su kabaklarını çok sevdiler. Çok yerde görmediklerini, kabak işleme sanatını farklı alanlara taşıdığımızı söylediler. Tabii biz de bununla mutlu olduk. Bu sergide 150 adet su kabağı eser yer aldı. Asma lambalarımız var, avizelerimiz var. Makromelerimiz var. Farklı tarzda kabak asma çalışmalarımız var. Ağaçlara asılan cadılarımızı beğeniyorlar. Rüya kapanları var. Çinilerimiz var, farklı boyutlarda.  Farklı tasarımcıların yaptığı çinileri biz yeniden yapıyoruz.  Kabakları boyayarak yada yakarak çalışıyoruz. Minyatür su kabaklarından değişik takılar, anahtarlıklar yaptık. Bu arada su kabaklarında Penguen modelimiz çok tuttu. Bir Su  kabağı çalışmamızın adını Kybele Kadın koyduk. Çok ilgi çekti. Bir fil lambamız var.  Yani farklı ürün, farklı çalışmalarla devam ediyoruz.” Dedi.

Yurdagül Şeker  serginin hergün 10.00 – 24.00 saatleri arasında açık olduğunu ve hala görmeyenleri 20 Ağustos tarihine kadar Reha Midilli Kültür Merkezi Sergi Holü’ne beklediklerini sözlerine ekledi.