BERTO VE İBB İtfaiye Daire Başkanı, Pamuk Sezonu İçin Bir Araya Geldi

BERTO VE İBB İtfaiye Daire Başkanı, Pamuk Sezonu İçin Bir Araya Geldi
19 Mart 2023 - 21:38

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Kolat, Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Kor, Meslek Komitesi Üyesi Serkan Önal ve Genel Sekreter Gülay Koç, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse, Planlama ve Destek Hizmetleri Şube Müdürü Zeynep Sarıtaş ile 'Pamuk' sezonunda yaşanan yangın tehlikelerinden doğabilecek zararları en aza indirebilmek, afet bölgesine cok daha hızlı ulaşılmasını sağlayabilmek amacıyla bir araya geldi.
 
Gerçekleşen ziyarette; Ayaskent, Göçbeyli, Bölcek ve Aşağıkırıklar mevkilerindeki çırçır fabrikaları ve pamuk toplama alanları yerinde incelendi. Sezonda gerçekleşecek yangın ihtimaline karşı geçiçi müfreze itfaiye noktaları kurulması için değerlendirmelerde bulunuldu.
 
Daha önce yaşanan yangınlar ile bölgede büyük maddi kayıplar oluştuğunu dile getiren BERTO Başkanı Kolat; "Bölgemizdeki Pamuk, lif açısından dünyanın en kaliteli pamukları arasında gösteriliyor. Fakat sezonlarda özellikle depolarda yaşanan yangınlar işletmelerimize büyük zararlar veriyor. Alacağımız önlemler ile önümüzdeki sezonda bu tür olaylar ile karşılaşmamayı diliyoruz. Tehlikenin önüne geçebilmek adına çalışmalar yapmak için İtfaiye Daire Başkanımız'ı davet ettik ve kendisi de bu çağrımıza hemen destek verdi" diyerek teşekkür etti.