BERTO'DA "BÖLGE ZEYTİN ve ZEYTİNYAĞI PROJESİ" TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

BERTO'DA "BÖLGE ZEYTİN ve ZEYTİNYAĞI PROJESİ" TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
Editör: Aliağa Medya
06 Ekim 2023 - 00:19
Bergama Ticaret Odası öncülüğünde başlatılan ve ilk toplantısı Mart ayında gerçekleştirilen "Bölge Zeytin ve Zeytinyağı Projesi" için "Kurum Tanıtım Toplantısı" yapıldı.
 
Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, Meclis Başkanı Tahir Erdoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Paksoy, Emre Erdoğan ve Genel Sekreter Gülay Koç'un ev sahipliği yaptığı yaptığı toplantıya; Bergama Kaymakamı Avni Oral, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Başkan Yardımcıları Aşkın Uyar, Cüneyt Umutlu, Şenol Çakı, Bergama İlçe Tarım Müdürü Ümmiye Çelik Saygın, Dikili İlçe Tarım Müdürü Göksel Arslan, Kınık İlçe Tarım Müdürü Yıldırım Kavlak, Dokuz Eylül Bergama MYO Müd. Yard. Dr. Ögr. Üyesi Deniz Elmacı, Dikili Ziraat Odası Bşk. Mesut Taslak, Bergama Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Sezer, Bergama Belediyesi Meclis Üyesi Taner Tekin, BERTA Koop. Bşk. Selahattin Sezgin, TARİŞ Zeytindağ Koop. Bşk. Ahmet Yıldırım ve Koop. Ortağı Erhan Ergül katıldı.
 
Akademik Danışman Doç. Dr. Elif Tunalı Çalışkan'ın moderatörlüğünde ilerleyen toplantıda; konu hakkındaki yapılan çalışmalar ve gelinen aşama paylaşıldı. Bölge Zeytin ve Zeytinyağı'nın markalaşması, bilinirliğinin arttırılması için atılacak somut adımlar hakkında değerlendirmeler yapıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan BERTO Başkanı Kolat; "Biz Bergama, Dikili ve Kınık'ı içeren bölgemizin Zeytin ve Zeytinyağı'nı parlatmak, hem ülkeye hem de yurt dışına adını duyurabilmek için kolları sıvadık. Bugün de burada şimdiye kadar geldiğimiz süreci, aldığımız notları sizlerle paylaşmak istedik. Evet Zeytin ve Zeytinyağı denince ilk akla gelmiyoruz, fakat bunu değiştireceğiz. Geç kalmış değiliz. Hep birlikte inanarak bunu başaracağız" diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.
 
Toplantıda konuşan Bergama Kaymakamı Avni Oral; "İyi bir üretim ve kaliteli ürünümüz var. Çok iyi bir planlama doğrultusunda Zeytin ve Zeytinyağı denince bu bölgenin de akla gelmemesi için hiçbir sebep yok. Markalaşmaya odaklanarak, üreticilerimiz ile de birlikte bu başarılabilir" diyerek desteklerini ifade etti.
 
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu da; "Ben de bir zeytinci olarak tüm sürece hakim sayılırım. Ticaret odamızın bu konunun üzerine eğilmesi ve bir hedef koyarak  yola çıkmış olması çok değerli. İnanıyorum ki, hep birlikte önce bu konudaki eksik noktaları giderip, sonra da hızlıca markalaşma sürecinde iyi bir yere geleceğiz. Hem Bergama Ticaret Odası'na, hem de değerli katılımcılara çok teşekkür ediyorum" dedi.