Bergamaspor'da profesyonel yönetim için imzalar atıldı

Bergamaspor'da profesyonel yönetim atılan imzalarla resmen başlamış oldu.

Bergamaspor'da profesyonel yönetim için imzalar atıldı
Editör: Aliağa Medya
07 Ağustos 2022 - 13:00
Bergamaspor'da profesyonel yönetim bugün atılan imzalarla resmen başlamış oldu.


Bergamaspor Kulüp Başkanı Cemil Ferah ve İş Adamı Özgür Ekmekçioğlu arasında atılan imzalarla Bergamaspor'un yönetim yerinin Bergama olarak kalmasının, adının değiştirilmemesinin ve kırmızı lacivert olan renklerinin sonsuza kadar aynı kalmasının garanti altına alındığına imza töreni ardından yaptığı açıklamada işaret eden Belediye Başkanı ve Bergamaspor Onursal Başkanı Hakan Koştu, "İlk çağrımız Bergamalı işadamlarımıza oldu. Bu çağrımı hem Ticaret Odası'nda kanun çıkmadan çok önce yapılan toplantıda, hem Kültür Merkezi'nde Bergamaspor Olağan Genel Kurulu'nda söyledim. Yasal bir zorunluluk olduğunu anlattım. Ama karşılık bulamadım" dedi.


BAŞKAN KOŞTU; "TÜM BELEDİYELERİN PROFESYONEL KULÜPLERLE BAĞLARINI KOPARMASI YASAL BİR ZORUNLULUK"


26 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazete'de Yürürlüğe Giren 7405 sayılı "Spor Kulüpleri ve Federasyonları" kanunu kapsamında Belediyelerin profesyonel spor branşları üzerindeki desteklerinin kanunen kaldırıldığına yaptığı açıklamada dikkat çeken Belediye Başkanı ve Bergamaspor Onursal Başkanı Hakan Koştu, "Üç yıl önce göreve geldiğimizde 3.Lig'den Bal Ligi'ne düşmüş bir Bergamaspor vardı. Görevimizin ilk yılında takımımızı layık olduğu 3.lige şampiyon olarak getirdik. Ve ondan sonraki 2 sezonda pandemi koşullarına rağmen takımın en büyük destekçisi ve sponsoru olduk" dedi.


BAŞKAN KOŞTU; "BERGAMASPOR'UMUZU GEÇİŞ SÜRECİNDE KADERİNE TERK ETMEDİK. İLK ÇAĞRIMIZ BERGAMA'MIZA OLDU, AMA KARŞILIK VEREN OLMADI"


Yasa çıktıktan sonra Bergama Belediyespor'u kaderine terk etmediklerini yaptığı açıklamada ifade eden Başkan Koştu, "Kanun çıkmadan aylar önce Ticaret Odası Meclisi'nde Bergamalı iş adamlarına, öncelikli olarak mevcut Kulüp Yönetimi'ne, sonrasında Olağanüstü Genel Kurul'da tüm Bergamalı iş adamlarına çağrıda bulunduklarını ifade eden Başkan Koştu, "Önceliğimiz Bergama'dan iş adamlarımızın kulübü devralması diye çağrıda bulunduk. Belediye olarak bizlerde tesislerimizle ve manevi desteğimizle kanunlar çerçevesinde her zaman destek olacağımızı belirttik" dedi.


BAŞKAN KOŞTU, " BERGAMASPOR'UMUZ DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM ETMESİ İÇİN İNCE ELEYİP, SIK DOKUDUK"


Bugün gelinen noktada profesyonel kulüp yöneticiliğini daha öncesinde yapmış, Altay Spor Kulübü'nü üçüncü ligden Süper Lig’e 6 yıl gibi kısa bir sürede çıkarmış, Altay Spor Kulübü'ne 6 yılda üç şampiyonluk yaşatmış, maddi ve tecrübe anlamında güçlü bir iş adamımız olan profesyonel kulüp yönetiminde başarılarla dolu bir geçmişi bulunan İş Adamı Özgür Ekmekçioğlu EKMAS Sportif Faaliyetler A.Ş. ile anlaşma yapıldığını ifade eden Başkan Koştu, "Aslında bu anlaşma kulübümüzün artık daha kurumsal bir yapıda yoluna devam etmesi ve takımın daha üst liglere emin adımlarla gitmesi için alınmış ve alınması gereken bir karardı. Takımımız adıyla, formasının renkleriyle ve şehriyle aynen yoluna devam edecek. Bu üç madde bizim kırmızı çizgimiz. Şuandan itibaren takımımız kamp sürecine başlayacak. Taraftarımızın yıllardır beklediği üst lig hedefleri emin adımlarla gerçekleşecek. En kısa zamanda bir Stor Mağazası, Kulüp İdari Binası ve Kulüp Otobüsü faaliyete başlayacak. Bizde yeni stat için bu sene ihaleye çıkıyoruz ve üst ligler için gerekli olan tesis yatırımlarını yapmaya başlıyoruz. Yaptığımız  ve aldığımız karar yasal bir zorunluluk yanında, Bergamaspor'umuzun emin adımlarla, profesyonel olarak yoluna devam etmesinin kapısını da açacak" dedi.


EKMAS SPORTİF FAALİYETLER A.Ş. KİMDİR?
Ekmas Sportif Faaliyetler A. Ş. İzmir'de inşaat, mühendislik, otomotiv, turizm, sigorta, medya ve spor sektörlerinde önemli yatırımları olan Ekmas Group şirketleri arasında yer alıyor.
 
ÖZGÜR EKMEKÇİOĞLU; “BERGAMASPOR’UN SAHİBİ BERGAMA VE TARAFTARIDIR”
 
Belediye Taş Bina’da Bergamaspor Kulübü Başkanı Cemil Ferah ve İş Adamı Özgür Ekmekçioğlu tarafından gerçekleştirilen imza töreni ardından bir açıklama yapan İş Adamı Özgür Ekmekçioğlu, “Bergamaspor’un sahibi tarihi geçmişiyle büyük olan Bergama’dır. Güçlü ve takımı hep destekleyen taraftarıdır” dedi.
 
Altı yıl boyunca başkanlığını yaptığı Altay'ı beş yılda üç şampiyonlukla 3. Lig'den Süper Lig'e çıkaran Ekmas Group Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Ekmas Sportif Faaliyetler futbolun yanı sıra kadın voleybol ve olimpik branşlara da yatırım yapacağını belirterek "İzmir’de doğup büyüyen Ekmas, sportif yatırımlarıyla güzel kentimizin spor kimliğine katkı sağlamayı ilke edindi. Bergama Belediyesi'ne bize duyduğu güven için çok teşekkür ederiz. Tarihi ve kültürel özellikleriyle uluslararası bir değere sahip Bergama, sporda da bu yolda yürüyecek" dedi.