BERGAMALI ÇOCUKLAR TİYATRO İLE TANIŞIYOR

Bergama Kültür Merkezi BerKM’de, Mavi Sanat Tiyatrosu’nun iki seans halinde sahnelediği “Renkli Düşler Kampanyası” adlı müzikli, danslı çocuk oyununu 650 çocuk seyretti

Editör: Aliağa Medya
14 Aralık 2018 - 16:01
Bergama Kültür Merkezi BerKM’de, Mavi Sanat Tiyatrosu’nun iki seans halinde sahnelediği “Renkli Düşler Kampanyası” adlı müzikli, danslı çocuk oyununu 650 çocuk seyretti.



Bergama Belediyesi, her ay birbirinden güzel etkinlik programıyla sanatseverlerin ilgi odağı haline gelen BerKM’de sadece kent içindeki değil kırsal mahallelerde ki çocukları da tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor. Hazırlanan program ile 5 Aralık Çarşamba Günü sahnelenen “Dünyada ki En Güzel Şey” adlı çocuk oyununun ardından “Renkli Düşler Kampanyası” adlı oyunda çocukların büyük beğenisini kazandı.

ÇOCUKLARA ARMAĞANLAR DAĞITILDI

Ahmet Akdeniz’in yazıp yönettiği oyunda dört kafadar masallar yeniden canlandırıldı. Olanı değil, olması gerekenin tartışıldığı bir anlatımla masal kahramanlarının başına gelen komik olaylar anlatıldı. Bize anlatılan masallarda acaba başka dersler çıkartılabilir mi? Her zaman tek doğru mu vardır? Kahramanların yanında yan karakterlerin hikâyeleri aktarılırsa ne olur? Sorularına cevap arandı. Sahnelenen oyun çocuklar tarafından beğeniyle izledi. Oyun sonunda Bergama Belediyesi tarafından çocuklara kumanya, magnet ve puzzle armağan edildi.

ÇOCUKLAR KIRSALDAN ARAÇLARLA TAŞINACAK

Başta kırsal mahallelerde yaşayan olmak üzere yaklaşık 2500 çocuğun tiyatro ile buluşturulması amaçlanan etkinlik programında 14 Aralık Cuma “Nasreddin Hoca Günümüzde”  ve 15 Aralık Cumartesi Günü “Küçük Prens” adlı oyunlar sahnelenecek. İkişer seans halinde sahnelenecek olan oyunlar için Pınarköy, Sarıdere, Narlıca, İsmailli, Ayazkent, Bölcek, Göçbeyli, Tepeköy, Yukarıbey ve Aşağıbey ilköğretim okulları için 4 ayrı günde araç kaldırılacak.

SANAT GELİŞTİRİR

Yapılan etkinlikle amaçlarının çocukları sanat ile tanıştırmayı sağlamak olduğunu ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “En başta sanat geliştirir. Tutucu, gerici ve baskıcı düzene izin vermez. Bizler geleceğimizi teslim ettiğimiz çocuklarımızın sanatın her dalıyla tanışmasını ve daha çağdaş yetişmelerini istiyoruz. Bu sebeple sadece kent içinden değil, kırsal mahallelerde yaşayan çocuklarımızı da kapsayan bir program hazırladık. Keyif alacakları bir atmosferde tüm çocuklarımızın eğlenceli vakit geçirmeleri hepimizi çok mutlu ediyor” dedi.