Bergama'yı Oryantiring yarışları heyecanı sardı

Bergama’yı Oryantiring yarışları heyecanı sardı

Bergama'yı Oryantiring yarışları heyecanı sardı
Editör: Aliağa Medya
11 Mart 2021 - 01:32
Tarihi zenginliği yanında coğrafi konumuyla da önemli bir hazineye sahip kadim şehir Bergama, son yılların trend sporlarından olan Oryantiring yarışlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İlçe doğa sporları merkezi olmaya adım adım yaklaşıyor.
Bergama Belediyesi ve Oryantiring Federasyonu ile geçtiğimiz ay yapılan protokol kapsamında Oryantiring Harita Çalıştayı’na ev sahipliği yapan UNESCO Dünya Mirası Bergama, bu kez 13-14 Mart 2021 tarihlerinde Bergama Şehit Jandarma Asb. Kd. Bçvş. Süleyman Demirel adına yapılacak olan 2. Kademe Yarışmalarına ev sahipliği yapacak. Yarışlar için ilçeye sporcular gelmeye başladı. 12 Mart Cuma akşamı şehir merkezinde Sprint Gece Yarışı, 13-14 Mart 2021 tarihlerinde de Kozak Yaylasında ilk gün Orta Mesafe Yarışı, ikinci günde Sürat Mesafe Yarışı tertip edilecek.

YARIŞLAR SIKI KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ALTINDA YAPILACAK

Yarışmalar süresince sıkı bir şekilde Koronavirüs tedbirlerinin uygulanacağına dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Oryantiring sporu bilindiği üzere açık havada yapılıyor ve kişisel teması bulunmayan bir spor dalı. Koronavirüs için tüm tedbirler ve hazırlıklar tamamlandı. Bergama’yı doğa sporları turizminin merkezi konumuna getirmek için gerekli çalışmaları yapmaya adım adım devam ediyoruz” dedi.

ESNAFA CAN SUYU
Yarışmalar için Bergama’ya gelen sporcuların gerekli sağlık kontrollerinden geçtiğini söyleyen Başkan Koştu, “İlçemize gelen sporcular ferdi olarak otel ve pansiyonlarda rezervasyonlarını gerçekleştirmeye başladı. Koronavirüs nedeniyle zor zam