Bergama ve Sümerbank'ın geçmişine ışık tutan sergi

EGE AJANS(İZMİR)- Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen “8

Bergama ve Sümerbank'ın geçmişine ışık tutan sergi
Editör: Aliağa Medya
12 Aralık 2019 - 01:36

EGE AJANS(İZMİR)- Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen “8. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri” kapsamında “Bergama Sümerbank Fabrikasından İzdüşümler” başlığı ile “Tekstil Yüzeylerde Deneysel Cyanotype Baskılar” sergisi gerçekleştirildi. Serginin açılışına Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü ve EgeArt Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, sergi sahibi Bergama Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Gülseren Haylamaz ve sanatseverler katıldı.


Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, gerçekleştirilen serginin Bergama’nın ve Sümerbank’ın  tarihine ışık tuttuğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Öndoğan, “Ülkemizin en büyük ve en değerli fabrikalarından Sümerbank’ın tarihinden İz Düşümlerini yansıtan güzel bir sergiye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi.


Sergi sahibi Öğr. Gör. Haylamaz, ikinci kişisel sergisine Ege Üniversitenin ev sahipliği yapmasının gururunu yaşadığını belirterek  “Bu serginin çıkış noktalarından biri; hem kişisel hem de yaşadığım kentin arşivlere kaldırılmış fotoğraflarını yeniden ele alarak, belki de daha güzel hatırlanmaları için çalışmalar yapmaktı’’ diye konuştu.


Serginin açılışının ardından Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, Öğr. Gör. Gülseren Haylamaz’a  katılım belgesi verdi.


.