Bergama, Türkiye-Kıbrıs kardeş şehir toplantısına Zoom üzerinden katıldı

Bergama, Türkiye-Kıbrıs kardeş şehir toplantısına Zoom üzerinden katıldı

Bergama, Türkiye-Kıbrıs kardeş şehir toplantısına Zoom üzerinden katıldı
Editör: Aliağa Medya
17 Aralık 2020 - 16:05
Türkiye Belediyeler Birliği tarafından organize edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kardeş Şehirleri Toplantısı online olarak Zoom üzerinden gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu, kardeş belediyelerin yapacağı ortak etkinlikler ve işbirlikleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Türkiye ve KKTC’deki kardeş belediyelerin kültür, sanat ve spor gibi faaliyetlerle birlikte geliştirilecek ortak projeler, araç desteği, bilgi ve tecrübelerin kardeş şehirler arasında karşılıklı artırılması istişare edildi.

BAŞKAN YARDIMCISI UMUTLU; “CANIMIZDAN BİR PARÇA KIBRIS KARDEŞ BELEDİYELERİMİZLE İŞBİRLİĞİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Canımızdan bir parça Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan belediyelerle her zaman işbirliği içerisinde olunduğunun altını çizen Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu, “Yavru vatanımız Kıbrıs’ta 1998 yılından beri Lefke, 2017 yılından beri de Beyarmudu Belediyeleri ile yaptığımız protokol ile kardeş şehir ilişkilerimizi yürütüyoruz. İşbirliği faaliyetlerimizin geliştirilmesini hedefliyoruz. Karşılaşılan sorunların tespit edilmesi ve müşterek çözüm önerilerinin geliştirilmesi hususlarında bu toplantımız son derece faydalı olmuştur” dedi.