Bergama Selinos Dere Islahı

Seçim Çalışmalarını arlıksız sürdüren Hakan Koştu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarafından ekonomik nedenlerden dolayı  rafa kaldırıldığını öğrendiğimiz  ilçenin en güzel  Selinos Deresi Islah ve Rest

Bergama Selinos Dere Islahı
Editör: Aliağa Medya
28 Şubat 2019 - 22:40

Seçim Çalışmalarını arlıksız sürdüren Hakan Koştu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarafından ekonomik nedenlerden dolayı  rafa kaldırıldığını öğrendiğimiz  ilçenin en güzel  Selinos Deresi Islah ve Restorasyon Projesini göreve geldiğimizde biz gerçekleştireceğiz" dedi.


            Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan adayı Hakan Koştu, Bergama İlçe Merkezinde sürdürdüğü seçim çalışmaları sırasında seçmenlere seslenerek, Ünlü gezgin Katip Çelebinin 'Ne Yerde Ne Gökte' diyerek adlandırdığı Ulucami Mahallesi semtinde  yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki  tarihi Selinos Dere ıslahı ve restorasyon çalışmaları konusunda seçmenlere önemli bilgiler verdi.



            Hakan Koştu, "UNESCO Dünya Miras Alanı içerisinde yer alan Bergama’nın tarihi Selinos Deresi Islah Projesinin  gerçekleştirilmesi hem ilçemizin tarihi ve Turistik özelliği açısından, hem de  tamamlandıktan sonra Bergama'ya vereceği görsellik açısından önemli bir projedir. İlçemizde romanlara konu olan tarihi Selinos Deresi ıslah Projesi geniş çaplı bir projedir. Proje UNESCO'ya iletilmiş, Kültürel etki değerlendirme raporları  hazırlanmış olmasına rağmen bir tülü faaliyete geçirilememiştir. Anıtlar Kurulu, DSİ ve Bergama Belediyesi iş birliği ile yapılacak olan Selinos Deresi Islah Projesinin ivedilikle tamamlanması sadece  bizim belediyeyi kazanmamızla söz konusudur" dedi.



MUHTEŞEM  BİR YEŞİL ALAN KAZANACAĞIZ


            Hakan Koştu, Selinos Deresi Projesinin tamamlanmasıyla Bergama'mız kalıcı muhteşem bir yeşil alana kavuşacak. Mevcut Belediye yönetimi Projenin ilk ihalesini 2018’in bahar ayında yapacaklarını açıklamıştı ama hala ortada bir çalışma yok. işe başlama noktasında bile başarısız kaldılar. Selinos projesini tamamladığımızda insanlarımızın, kenarında oturabilecekleri yeşil ve temiz alanlar olacak. İş yerleri olacak.


Nasıl Bir Proje?


Koştu“ Selinos çevresinde bulunan hafriyatların alınması, kanalizasyon sisteminin ana hatta bağlanması, niteliksiz, metruk yapıların kaldırılması gibi çalışmaları belediye olarak acilen gerçekleştirerek, yıkılmış olan istinat duvarlarını projeye uygun onarımı gerçekleştirilecektir. Su debisinin yeniden sağlanması, fenni açıdan sağlıksız yapıların kaldırılarak yerine yeşil alana sahip kamusal park alanlarının yapılması, restorasyon ve cephe sağlıklaştırma gibi projelerin yapımına olanak verecektir” diye konuştu.