Bergama Millet Bahçesi projesinde katılımcı belediyecilik adımı

Tarihi kent Bergama’nın vizyon projesi olan Millet Bahçesi için kolları sıvayan Belediye Başkanı Hakan Koştu proje öncesi katılımcı belediyecilik örneği sergilemeye başladı.

Bergama Millet Bahçesi projesinde katılımcı belediyecilik adımı
Editör: Aliağa Medya
17 Nisan 2020 - 01:50

Tarihi kent Bergama’nın vizyon projesi olan Millet Bahçesi için kolları sıvayan Belediye Başkanı Hakan Koştu proje öncesi katılımcı belediyecilik örneği sergilemeye başladı. Başkan Koştu, ilk iş olarak ilçedeki mimarlarla fikir alışverişinde bulunmak üzere bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıların odalar ve sivil toplum kuruluşları ile de yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Hakan Koştu, ayrıca vatandaşın önerileri için kentte anket çalışması yapılacağını açıkladı.
Bergama’da 25 yıllık bir hayal olan ve bugüne kadar konuşmaktan öteye hiçbir şeyin yapılmadığı şehir stadyumunun taşınması yerine Bergama’nın kalbinde Millet Bahçesi yapılması için 31 Mart Yerel Seçimleri’nde halka söz veren Başkan Hakan Koştu, bu sözünü yerine getirmek için gece-gündüz demeden çalışmaya devam ediyor. Başkan Koştu’nun girişimleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bergama’ya yaptığı gezide halka müjdesini verdiği Millet Bahçesi için geçtiğimiz ay Mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait olan ve değeri milyonlarca lira olan 34 bin 99 metrekare taşınmazın bulunduğu alanın devri Bergama Belediyesi’ne yapılmıştı. Bu devrin ardından TOKİ tarafından Millet Bahçesi yapılması için gerekli çalışmalara başlandı. Tam da proje hazırlığı öncesi katılımcı belediyecilik adına önemli bir adım daha atan Başkan Koştu, ilçedeki mimarlarla fikir alışverişinde bulunmak üzere bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda mimarlar ilçenin önceliklerini göz önüne alarak fikirlerini Başkan Koştu’ya aktardılar.
KOŞTU VE MİMARLAR ; “BU BERGAMA’NIN SON ŞANSI”
Toplantıda mimarlar ve Başkan Koştu, Bergama şehir içi trafik ve otopark sorunun çözüme kavuşturulması için Millet Bahçesi Projesi’nin son şans olduğu fikrinde birleştiler. Millet Bahçesi Projesi’nin şehrin tam da kalbinde yapıldığına dikkat çeken Koştu, “Kentimizin merkezinde en önemli sorun otopark ihtiyacı ve trafik düzenindeki karmaşa. Millet Bahçesi ile bu iki önemli sorunu çözüme kavuşturmamız için son şansımız. Ayrıca vatandaşlarımızın boş vakitlerini aileleriyle birlikte değerlendirebilecekleri kent parkına ihtiyacımız var. Bu projemizle bu üç önemli sorunu çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz” dedi.
KOŞTU; “ESNAFIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ, VATANDAŞIMIZA ANKET YAPACAĞIZ”
Projenin önemli bir ayağının da bölgede faaliyet gösteren esnafların mağdur edilmemesi olduğuna bir kez daha açıklık getiren Başkan Koştu, “Esnafımızı mağdur etmeden bir proje hazırlayacağız. Gerek projenin yapım aşamasında gerekse sonrasında muhakkak esnafımızı mağdur etmeyecek, ticari faaliyetlerini engellemeyecek tedbirleri alacağız.  Ayrıca vatandaşlarımızın Millet Bahçesi ile ne beklediklerini, talep ve önerilerini alıp eğilimlerini belirlemek üzere bir anket çalışması da yapacağız. Bugün işinin erbabı şehrimizin mimarları ile yaptığımız toplantıyı önümüzdeki günlerde odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla da yapacağız. Kentimiz için bu vizyon projemizi taçlandırmak, herkesin üzerinde olabildiğince hem fikir olduğu bir Millet Bahçesi yapma hedefindeyiz” dedi.