Bergama'da işçi maaşlarına 2. zam

Bergama'da işçi maaşlarına 2. zam
Editör: Aliağa Medya
27 Temmuz 2022 - 22:19
Dünya ve Türkiye’nin içinde bulunduğu yüksek fiyatlar nedeniyle Bergama Belediyesi’nde sendikalı olarak çalışan işçilerin maaşlarına 2022 yılı içinde 2.’nci defa zam kararı alındı. Ek protokol imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Pandemi sonrası ortaya çıkan dalgalanmalar tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösterdi. Asgari ücrete gelen zam ardından bizde belediyemizde çalışan işçilerimizin maaşlarına zam yapma kararı alarak, maaşları iyi bir noktaya getirdik” dedi.  
Yürürlükte Toplu İş Sözleşmesi olmasına rağmen 2.’nci kez ek protokol yapılan Bergama Belediyesi’nde görevli işçiler için yapılan maaş artışı ile yüksek fiyatlardan işçinin korunması yönünde adım atılmış oldu. Hizmet-İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesi ek protokolü ile Belediye Şirketleri Bakırçay işçilerine yüzde 36, Beta işçilerine yüzde 33 ve kadrolu işçilere yüzde 23 zam yapıldı. Yeni zam oranları ile birlikte Kadrolu işçilerin en düşük maaşı 9.892,00 TL. Beta şirketi işçilerinin en düşük maaş 8.807,83 TL. ve Bakırçay şirketi işçilerinin en düşük maaş 6.895,45 TL. oldu. Başkan Koştu, “Hizmet üreten, layıkıyla çalışan işçimizin, alın teri ile kazananın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
“İŞÇİ DOSTU BAŞKAN HAKAN KOŞTU”
Pandemi dönemi ile birlikte tüm Dünya’da ve Türkiye’de ortaya çıkan yüksek fiyatlar ve enflasyona işçilerini ezdirmemek üzere harekete geçen belediyelerden birisi olan Bergama’da 2022 yılı içerisinde ek protokol ile 2.’nici kez zam yapılması işçiler arasında sevinçle karşılandı. Belediye Haluk Elbe Toplantı Salonu’nda düzenlenen ek protokol imza törenine işçi dostu Başkan olarak adı anılan Belediye Başkanı Hakan Koştu, Hak-İş Konfederasyonu İzmir il Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, Cüneyt Umutlu, sendika işyeri temsilcileri ile temsilen her bir birimden işçiler katıldı.
BAŞKAN KOŞTU; “LAYIKIYLA ÇALIŞAN İŞÇİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Ek protokol imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Hakan Koştu, Koronavirüs Pandemisi nedeniyle tüm dünyada her alanda yüksek fiyatlar görüldüğüne ve Türkiye’nin de bu durumdan etkilendiğine dikkat çekti.
Başkan Koştu; “Koronovirüs ve arkasından ortaya çıkan dalgalanmalar, Rusya-Ukrayna savaşı ile fiyatlar değişti. Alım gücü değişti. Ama hayat devam ediyor. Enflasyon sıkıntısı sadece ülkemiz ile alakalı değil, yurtdışında da biz bu durumu yakından gördük. Tüm Avrupa devletlerinde en iyi ekonomisi olandan itibaren hepsinde yüksek enflasyonlar görülüyor. Bu durum küresel bir kriz. Hep birlikte bu durumu atlatacağız. Bu durumdan en hızlı çıkan ülke biz olacağız. Türkiye’miz bütün krizlerden güçlenerek çıkmıştır. İnşallah bu ekonomik dalgalanma ve buhrandan da güçlenerek çıkacaktır. En son tahıl krizinin çözümünde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve ülkemizin rolü de büyük oldu. Aynı şekilde ekonomik krizden de tüm Dünya’da en hızlı sıyrılan inşallah Türkiye’miz olacaktır. Umut ediyoruz ki; buhranlar, savaşlar bittin. Maalesef aç gözlülüğün Dünya’yı getirdiği hal bu. Buna rağmen Türkiye Cumhuriyeti, eski Türkiye Cumhuriyeti değil. Biz bu dertleri atlatacağız. Bu süreçte de belediyemizde işçi arkadaşlarımızı rahatlatabilmek, kazançlarını artırabilmek için elimizden geleni yapmaya bugüne kadar olduğu gibi devam edeceğiz. Ekonomik sıkıntılardan belediye olarak bizde etkileniyoruz. Gelirlerimiz, iller Bankası paylarımız olumsuz yönde etkileniyor. Bu etkilenmeler olmasaydı çok çok dahi iyi şartlara işçilerimizi getirmek mümkün olabilirdi. Bundan hiç şüpheniz olmasın. İnşallah o günlerde gelecek. Zorlukları atlatacağız. Ek protokollerle bu zorlukları atlatmaya, sizlerin kazançlarını rahatlatmaya çalışıyoruz. Bu artışlarımız bütçemize ek bir külfet getirecek. Ama çok şükür biz tedbirlerimizi aldık. Kuruş kuruş hesaplayıp, bütçemizi iyi bir şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz. Sosyal ve ayni sendikal haklar hariç maaşları işçimizin rahat nefes alması, yüksek fiyat dalgalanmalarından en asgari oranda zarar görmesi için artırdık. Tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.
SENDİKA BAŞKANI ŞİMŞEK’TEN BAŞKAN KOŞTU’YA TEŞEKKÜR
İmza töreninde bir konuşma yapan Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, yürürlükteki Toplu İş Sözleşmesi’ne rağmen 2.’nci kez ek protokol yapılması talebine olumlu cevap veren ve ek protokol yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya sendika ve işçiler adına teşekkür etti.
Sendika Başkanı Şimşek, “Özellikle Bakırçay şirketinde çalışan ve yıllardır mağdur edilen işçilerin sorunlarını olumlu tavır sergileyip çözen Belediye Başkanımız Hakan Koştu, bir yıl içinde Kaldorolu, Beta ve Bakırçay şirketi için  2.’nci defa ek protokol yaparak, işçilerimizin yanında durduğunu bir kez daha göstermiştir. Üyelerimizin refah seviyesini artırmak adına attığımız her adımda bizleri geri çevirmeyen ve Bergamalı emekçilerimiz için Belediye bütçesini sonuna kadar zorlayan kıymetli Belediye Başkanımız Sayın Hakan Koştu'ya, Başkan Yardımcılarımız Aşkın Uyar ve Cüneyt Umutlu'ya, Kurum Müdürlerimize, Temsilcilerimiz ve Komite Üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bize inanan ve bizimle birlikte HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Davası’na gönül vermiş tüm emekçilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Rabbim mahcup etmesin” dedi.
Konuşmaların ardından işçilerin alkışları arasında maaş zammı ek protokolü için imzalar atıldı.