Bergama'da Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası Başlatıldı

Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel:” Bergama’lı hemşehrilerimizden gereken hassasiyeti göstereceğinizi ve kampanyaya destek vermenizi bekliyoruz”

Bergama'da Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası Başlatıldı
Editör: Aliağa Medya
01 Haziran 2021 - 23:28
Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan ceza infaz kurumları yerleşkelerinde kütüphane kurulmasını ön gören protokol kapsamında Bergama’da bağış kampanyası düzenlendi.
Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan ceza infaz kurumu yerleşkelerinde kütüphane kurulmasına ilişkin işbirliği protokolü çerçevesinde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından ilk kitap bağışının yapılmasıyla birlikte ülke genelinde eş zamanlı olarak kitap bağış kampanyası başladı.
Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlü, tutuklu, personel ve ailelerinin kütüphane ihtiyaçlarını karşılamak, okuma ve algılama alışkanlığını geliştirmek ile  okuma kültürü oluşturmak için 29 Mart 2021 tarihinde imzalanan “Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü kapsamında Bergama Adliye Sarayında kitap bağışı kampanyası açıldı

Bergama ilçesinde Kaymakam  Mahmut Kaşıkçı, Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel ve Bergama Adalet Komisyonu başkanı Şeçkin Şenlik ve  Belediye Başkanı Hakan Koştu  tarafından start verilen kampanyaya ilk etapta yüze yakın kitap bağışlandı.
16 Haziran’a kadar devam edecek kampanya süreci boyunca bağış yapmak isteyen vatandaşlar ve STK lar ve kurumlar Bergama ilçesi Adalet Sarayı’nda kurulan "Kitap Bağışı” Standında görevli personellere kitap bağışı yapabilecek.


 “Destekleriniz Bekliyoruz “
Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel bağış kampanyasının önemine değinerek, şunları söyledi. “Adalet Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığımız arasında Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde kütüphane kurulması için iş birliği protokolü kapsamında Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül’ün de katılımıyla 81 ilde eş zamanlı kampanya başlatıldı. Sizlerden, değerli Bergama’lı hemşehrilerimizden gereken hassasiyeti göstereceğinizi ve kampanyaya destek vermenizi  bekliyoruz” dedi.
Konuşmasının sonunda   Türkiye Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ''Ben Küçükken Fakirdim. Elime İki Kuruş Geçşe Bunun Bir Kuruşunu Kitaba Verirdim Eğer Böyle Olmasaydım Bu Yaptıklarımın Hiç Birini Yapamazdım'' sözü ile bitiren Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel  hayırlı olsun ifadelerini kullandı
Bergama Adalet sarayında kurulan kitap bağış standına Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Bergama Başsavcısı Bilgehan Yücel,  Bergama Adalet Komisyonu Başkanı Seçkin Şenlik,  Bergama cezaevi savcısı Abdullah Cura ,Cumhuriyet savcıları  Mehmet Halit Bakır, Çağrı Kaya, savcı İbrahim İpiçürük, Bergama Cezaevi müdürü Zeki Yıldırım , İlçe Emniyet Müdürü Özcan Onur,İlçe Jandarma Komutanı Jan.Yzb. Mehmet Uğur Abacı ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz ve bir çok katılımcı kampanyaya iştirak etti.