Bergama'da 19 Mayıs coşkusu törenle kutlandı

Bergama'da 19 Mayıs coşkusu törenle kutlandı
Editör: Aliağa Medya
20 Mayıs 2021 - 00:46
Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen tören, gün boyu belediye hoparlörü ve belediye bandosu konseri ile devam edecek.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'nin kurtuluş ateşini yaktığı büyük yürüyüşün 102. yıldönümü Bergama Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde törenle kutlandı. Bayram coşkusu belediye hoparlöründen gün boyu ve belediye bandosunun saat 18.00'de mahalle ve caddelerde vereceği konser ile devam edecek. Bandonun konseri belediye facebook sayfasından canlı olarak yayınlanacak. Saat 19.19'da ise Başkan Koştu, Zoom üzerinden gençlerle bir araya gelecek.


Koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı sayıda katılım ile yapılan tören, sosyal mesafe kuralına uygun ve maskeli bir şekilde gerçekleştirildi. Törene Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Murat Sağlık, Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Belediye Başkan Yardımcıları Aşkın Uyar, Cüneyt Umutlu, Belediye meclis üyeleri, Siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve geleceğimizin teminatı gençler katılım sağladı. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle katılımın kısıtlı olduğu törende gençliği temsilen İlçe Spor Müdürlüğü’nün çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu.


BAŞKAN KOŞTU; "GENÇLERİMİZ, GELECEĞİMİZ"


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Belediye Başkanı Hakan Koştu
“Aziz milletimizin ülke yönetiminde yegâne söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde milli mücadelemizin başladığı gündür” dedi.
Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı günün gençliğimize bayram olarak armağan edildiğini açıklamasında vurgulayan Başkan Koştu "Gençlik, bir milletin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Ülkemizin istikbali, milletimizin umudu, göz bebeğimiz gençlerimizin omuzları üzerindedir. Gençlerimiz köklü tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileriye taşıyacaklardır. Bu vesile ile birkez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi şükranla anıyorum" dedi.


“TÖRENLER GÜN BOYU BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN, 18.00 DE BELEDİYE BANDOSU KONSERİ VE 19.19'DA BAŞKAN KOŞTU'NUN ZOOM ÜZERİNDEN GENÇLERLE BİR ARAYA GELMESİ İLE DEVAM EDECEK”


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bergama Belediyesi tarafından hazırlanan programla belediye hoparlöründen gün boyu 19 Mayıs coşkusu tüm ilçede yaşatılacak. Saat 18.00'de ise belediye bandosunun muhtelif mahalle ve caddelerde vereceği konser ile bayram coşkusu devam edecek. Saat 19.19'da ise Başkan Koştu, bu kez Zoom üzerinden yarının teminatı gençlerimizle bir araya gelecek.