Bergama çevre yolu inşaatı başladı

Bergama çevre yolu inşaatı başladı

Bergama çevre yolu inşaatı başladı
Editör: Aliağa Medya
21 Mayıs 2020 - 14:35
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun seçim vaatlerinden birisi daha start aldı. Doğalgaz ve TOKİ Konutları’ndan sonra sıra yeni çevre yoluna geldi.
 
Kuzey Ege’nin gelişime açık merkezi konumundaki Bergama’da projeler bir bir hayata geçirilmeye başlandı. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde vatandaşlara çevre yolunun süratle tamamlanması için seçim vaadinde bulunan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun ısrarlı takibi sonucu ihale süreci tamamlanan yolun inşaatı start aldı. 
 
Bergama Şehir İçi Trafiği Rahatlayacak
 
7 bin metre uzunluğunda yapılacak olan ve toplamda 10 bin metre uzunluğa sahip olacak olan çevre yolu inşaatı tamamlandıktan sonra Bergama şehir içi trafiği rahatlayacak. Bergama- Soma Karayolu olarak bilinen Adnan Menderes Bulvarı’nda ki kamyon ve tır gibi büyük tonajlı araçların trafiği çevre yolu üzerinden sağlanacak. Böylelikle Adnan Menderes Bulvarı şehir içi yol haline gelecek.
 
Bayatlı Karşısından Başlayan Yol Göçbeyli-Ayaskent Kavşağına Bağlanacak
 
Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun yapmış olduğu görüşmeler neticesinde günümüz şartlarına göre alt yapı ve geçişlerden oluşan sanatsal yapılara ilişkin ihtiyaçları karşılayacak yeni eklentiler yapıldı. Yeni çevre yolunun Bayatlı karşısından başladığını ifade eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Yine seçim vaatlerimiz arasında bulunan yeni tır garajı ile çevre yolu bağlantımız yapılacak ve Göçbeyli-Ayaskent kavşak bölgesinden Kınık-Soma çevre yoluna bağlanacak. Böylece şehir içerisindeki tır ve kamyon trafiği şehir dışına alınacak. Adnan Menderes Bulvarımızı iç yol haline getireceğiz.
 
Çevre Yolundan Sonra Sıra Adnan Menderes Bulvarı’nda  
 
Çevre yolu inşaatının tamamlanmasının ardından ihale kapsamında ikinci etap olanak Adnan Menderes Bulvarı’nın düzenlenmesine başlanacak. Yeniden sıcak asfaltla kaplanacak olan ve Soma yolu olarak bilinen Adnan Menderes Bulvarı’nın Bergama için yeni bir çekim merkezi haline getirileceğine dikkat çeken Başkan Koştu, “Yol, kaldırım, yeni peyzaj düzenlemesi, ışıklandırma, yürüyüş yolları, bisiklet yolları ile tarihi kentimiz Bergama’ya yakışır yeni bir prestij bölgesi oluşturacağız. Bir vatandaşımız kesintisiz bir şekilde Soma kavşağından yürüyüş veya bisiklet kullanmaya başladığında, Devlet Hastanemize kadar doya doya bu yolu kullanabilecek” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam