Bergama Belediyesi TİS sözleşmesi olmayan işçilerine gıda

Bergama Belediyesi TİS sözleşmesi olmayan işçilerine gıda
Editör: Aliağa Medya
30 Nisan 2021 - 00:00
Bergama Belediyesi TİS sözleşmesi olmayan işçilerine gıda yardımı yaptı
Bergama Belediyesi ile Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan görüşmeler neticesinde Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri tamamlanmamasına rağmen işçilere gıda yardımı yapıldı. Gıda yardımı dağıtımını Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar ve Hak-İş İzmir İl Başkanı Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek birlikte gerçekleştirdi.
Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri henüz tamamlanmayan Bakırçay şirketi bünyesinde çalışan toplam 366 işçi de TİS kapsamında çalışan Belediyenin diğer şirketi Beta ve kadrolu işçiler gibi gıda yardımı aldı.
BAŞKAN YARDIMCISI UYAR, “İŞÇİMİZİN HER ZAMAN YAYINDAYIZ”
Görevini yerine getiren ve üreten her işçinin yayında olduklarını söyleyen Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar “Belediyemiz Beta Şirketi bünyesinde çalışanlar ile Kadrolu işçilerimize TİS gereği her yıl gıda yardımı yapılıyor. Ancak göreve geldiğimizde gördük ki; Belediyemizin diğer şirketi Bakırçay şirketi bünyesinde çalışanlar bu gıda yardımlarından verilmiyor. Bu durumu tespit eder etmez ve belediyemizde yetkili Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın da bu yöndeki talebini birlikte değerlendirerek, TİS kapsamı dışında çalışan Bakırçay şirketimiz personellerine de iki yıldır gıda yardımı yapmayı kararlaştırdık. Şuan Bakırçay şirketimizin TİS görüşmelerini de devam ettiriyoruz. Belediye-Sendika olarak 3. Oturumumuzu tamamladık. Bakırçay Şirketimiz çalışanları da diğer çalışanlarımız gibi TİS kapsamına alınacak. Alın teri döken, çalışan ve emek veren her bir işçimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
SENDİKA BAŞKANI ŞİMŞEK; “BELEDİYE BAŞKANIMIZ HAKAN KOŞTU’YA TEŞEKKÜR EDERİZ”
İşçilere gıda yardımı yapılması kararı için Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya teşekkür eden Hak-İş İzmir İl Başkanı, Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek’te yaptığı konuşmasında “Sendika olarak Belediye Başkanımız Sayın Hakan Koştu’ya TİS sözleşmesi görüşmeleri henüz tamamlanmamış olmasına rağmen bu jestinden dolayı sendikamız ve işçi kardeşlerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Çalışanın ve emeğin yanında olan sayın Başkanımız Hakan Koştu her zaman işçi dostu bir tavır sergilemektedir” dedi.