Bergama Belediyesi'nden esnafa kira indirim müjdesi

Bergama Belediyesi'nden esnafa kira indirim müjdesi
Editör: Aliağa Medya
31 Aralık 2020 - 01:57
Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren esnaflara Bergama Belediyesi tarafından kira indirimi yapıldı. Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Zor günlerden geçiyoruz. Siftahsız kepenk kapatan esnafımızın yanındayız. Kiralarda yüzde 10 indirim yaptığımız gibi 2021 yılı içinde kira artışı yapmama kararı aldık” dedi.
İlçe genelinde Koronavirüs sürecinde işyerlerine yönelik bir dizi önlem alan esnafa yaklaşık 2 bin litre el dezenfektanı dağıtan, talep halinde işyerlerini anında dezenfekte eden Bergama Belediyesi, bu kez zor günler geçiren esnafa ekonomik destek için kira indirimi yaptı.
BAŞKAN KOŞTU “KİRACIMIZ OLAN ESNAFA YÜZDE 10 İNDİRİM YAPTIK. 2021 YILI İÇİNDE KİRA ARTIŞI YAPMIYORUZ”  
Toplumun önemli bir kesimini oluşturan, çarşı pazarın gülen yüzü günlük ticaretin vazgeçilmezi yerel esnafın her zaman yanında olduklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “2020 Mart ayı itibariyle ortaya çıkan tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de halen devam eden Koronavirüs sürecinde en çok etkilenen kesim esnaflarımız oldu. Kiracımız olan esnafımızın mağduriyetlerini hafifletmek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız genelgesi kapsamında kira tutarlarını yeniden değerlendirip indirim kararı aldık. Tüm kiracı esnafımıza destek olmak amacıyla belediyemiz ile kira sözleşmesi devam eden tüm işyeri kiracılarımızın 2020 yılı kira bedellerinde 01.04.2020 tarihinden itibaren uygulanmak üzere yüzde 10 tutarında kira indirimi yapılmasını ve aynı indirim kapsamında 2021 yılı aylık kira tutarlarının kira sözleşme hükümlerince artırılmayarak 2020 yılı kira bedeli üzerinden uygulanmasına karar verdik. Ayrıca Koronavirüs nedeniyle faaliyetleri durdurulan işletmelerden faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin olarak kira bedellerinin tahsil edilmemesi, ayrıca bu süreler kadar sözleşme sürelerinin uzatılmasını da kararlaştırdık.
BAŞKAN KOŞTU; “DAHA FAZLASINI YAPMAK İSTERDİK, ANCAK KORONAVİRÜS BELEDİYEMİZ GELİRLERİNİ DE ÇOK ETKİLEDİ”
Esnafa yönelik alınan kira indirim oranın daha fazla olması için tüm imkanları göz önünde bulundurarak değerlendirme yapıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Koronavirüs nedeniyle belediyemiz gelirlerinde çok ciddi oranda bir azalma söz konusu. Üstelik 2021 yılı bizim için yatarım yılı. Kadim şehrimiz için proje hazırlıkları tamamlanan vizyon projelerimizin hayat bulacağı, temellerinin atılacağı bir yıl olacak. Ekonomik olarak paraya ihtiyacımızın çok fazla olacağı bu dönemde elimizden geldiği ölçüde esnafımıza yardımcı olmaya çalıştık. Tüm kiracımız olan esnafımıza hayırlı olsun” dedi.