BERGAMA ATA'SINI ANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80

BERGAMA ATA'SINI ANDI
Editör: Aliağa Medya
12 Kasım 2018 - 13:30
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80.yılında Bergama’da düzenlenen törenlerde hüzünle anıldı.

BERGAMA ATA’SINI ANDI

İlk tören Bergama Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi. Tören Saat 09.00’da çelenklerin sunulması ve saat 09.05’te Bergama Belediyesi hoparlöründen yayınlanan siren sesi ve iki dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından İstiklal Marşı törene katılanlar tarafından hep bir ağızdan söylendi. Törenlere İzmir Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Garnizon Komutanı Tank Albay Murat Sağlık, Bergama Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kahyaoğlu ve Ümit Atlam, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile Bergamalılar katıldı.

Bergama’daki 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinin ikinci adresi Bergama Kültür Merkezi BerKM oldu. Bergama 13 Nisan Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda müzik ile harmanlanan Atatürk Oratoryosu, son vals videolarının ardından, öğrencilerin günü anlamı ile ilgili hazırladığı şiir ve kompozisyonlar okundu. “Hayalimdeki Atatürk “ konulu şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri Bergama protokolü tarafından verildi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenleri kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği Bergama Şubesince “Ata’ya Saygı “ yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Bergama Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kahyaoğlu ve Ümit Atlam, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, ADD Bergama Şube Başkanı Av. Mehmet Nuri Toker, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile Bergamalılar katıldı. Bergama Endüstri Meslek Lisesinden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında sona erdi. Burada bir açıklama yapan ADD Bergama Şube Başkanı Av. Mehmet Nuri Toker “Katıldığınız için çok teşekkür ediyorum, güç verdiniz. Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80.yılında bir kez daha şükran ve minnet ile anıyoruz. Atatürk’ün büyük eseri, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşayacaktır” diye konuştu.