Belediyeler koronavirüs nedeniyle bankları kaldırıyor

Denizli , Bursa  ,Edirne belediye ekipleri, kentin çeşitli noktalarındaki bankları kaldırarak, koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek için tedbir kapsamında bankların kaldırılması  birçok belediye tarafından uygulanmaya başlandı.

Belediyeler koronavirüs nedeniyle bankları kaldırıyor
Editör: Aliağa Medya
21 Mart 2020 - 00:22

 
Denizli , Bursa  ,Edirne, belediye ekipleri, kentin çeşitli noktalarındaki bankları kaldırarak, koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek için tedbir kapsamında bankların kaldırılması  birçok belediye tarafından uygulanmaya başlandı.
Ülkemizdeki birçok belediyeler kent genelinde taksiler, taksi durakları, minibüsler, ibadethaneler, okullar ve otogar gibi halkın en çok kullandığı toplu yaşam alanlarını dezenfekte ederek, vatandaşlara, uyarıların yer aldığı broşürleri dağıtmaları yanı sıra  halkın yoğun olan meydanlarda ve parklardaki bulunan bankları kaldırıyor.

"Yaşlılar Evlerinden Çıkıyor "
Türkiye'de  görülen koronavirüste en riskli grup yaşlılar. Ancak tüm uyarılara rağmen bazı yaşlılar evlerinden çıkıyor toplu halde vakit geçiriyorlar.
Virüse ilişkin alınan tedbirler doğrultusunda evlerde kalınması yönünde ki uyarılara aldırış etmeyen yaşlı vatandaşlar normal günlerde olduğu gibi meydanda ki banklarda oturmaya devam ediyorlar Korona virüsünün yaşlı insanlarda ölüm ile sonuçlanması ve kalabalık alanda birçok yaşlının oturması, virüsün yayılmasını arttırabilir olması üzerine  ülkemizdeki birçok belediye ekipleri yeni bir tedbir alarak bankları kaldırmaya başladı.  En son olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Aliağa ve Turgutlu Belediyeri meydanlarında bankları kaldırmaya başladı.
"Güzel Bir Uygulama "
Vatandaşlar tarafında güzel bir uygulama olduğunu  brbirleri ile mesafe koymanı  gerektiğini Netekim  yine burada bilinçsizce oturmalar olduğunu  Belediyeler tarafından yapılan uygulamanın  vatandaşların birbirlerine  virüs bulaştırmama açısından güzel bir uygulama olduklarını ifade ettiler.