Belediye başkan yardımcısı meydan okudu: "Sizi Süleyman (Soylu) abiniz bile kurtaramaz"

Foça Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ası’nın başkanlığında yapılan ‘Denetim Komisyonu Toplantısı’ savcılıkta bitti.

Belediye başkan yardımcısı meydan okudu: "Sizi Süleyman (Soylu) abiniz bile kurtaramaz"
Editör: Aliağa Medya
23 Ocak 2021 - 11:28
Foça Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ası’nın başkanlığında yapılan ‘Denetim Komisyonu Toplantısı’ savcılıkta bitti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Foça Belediye Meclis Üyesi Osman Mert’in Foça Belediyesindeki ilgili müdürlüklerin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi, toplantıda gergin anların yaşanmasına neden oldu. 

ORTALIĞI KARIŞTIRAN ÖNERGE 
Uzun bir süredir Foça Belediyesine yönelik kamuoyunda konuşulan bir takım iddialar üzerine harekete geçen Osman Mert, yaptığı araştırmaların ışığında hazırladığı soru önergesini, görevli olduğu Denetim Komisyonu Toplantısı'nın gündemine taşıdı.Toplantıda adeta "soğuk duş" etkisi yapan önerge, ortalığın karışmasına sebep oldu. 

İSMAİL ASI’DAN “SÜLEYMAN (SOYLU)” ÇIKIŞI 
İddiaya göre; Osman Mert'in önergesine sinirlenen Başkan Yardımcısı İsmail Ası, Osman Mert’e olan öfkesini, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Sinem Atan’dan çıkardı. AK Partili Atan’a “Sizi Süleyman (Soylu) abiniz bile kurtaramaz” şeklinde tehditkâr ifadeler kullandığı iddia edilen İsmail Ası, henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde “Foça ve İzmir kurtarılmış bölgedir” çıkışıyla gündeme gelen CHP’li Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün söz konusu olayda İsmail Ası’dan yana tavır aldığı da konuşulan iddialar arasında. 

OSMAN MERT’TEN YAZILI AÇIKLAMA 
Kamuoyunu bilgilendirmek üzere kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Foça Belediye Meclis Üyesi Osman Mert, konunun Foça Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettiğini ve yanıtsız kalan sorularla ilgili soruşturma izni verilmesi için Foça Kaymakamlığına da başvurulduğunun bilgisini paylaştı. 

Meclis Üyesi ve Denetim Komisyon Üyesi Sinem Atan açıklama 

Yaşadığı olayı anlatan Meclis Üyesi ve Denetim Komisyon Üyesi Sinem Atan, ‘’Görevim gereği Denetim Komisyon toplantısına katıldım ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi edinmek istedim. Aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı olan İmar Müdürü İsmail Ası’dan, yapılan çalışmaların makbuzlarını sordum ve görmek istediğimi söyledim ancak talebimi ret edip, bana hakaret etmeye başladı.   Bana, ’Siz bunu sorgulayamazsınız. Sorgulayacaksanız önce hükümet binasını sorgulayın. Siz haysiyetsiz bir kadınsınız. Hatta kadın bile değilsiniz. Sizi Süleyman abiniz bile kurtaramaz. Önce siz hükümetinizi sorgulayın. Sizin Allah belanızı versin’ şeklinde hakaretlerle üzerime yürüdü. Daha sonra dosyalarında olan makbuzları da alıp toplantıyı terk etti. Bu olayların hepsi de CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin önünde gerçekleşti. Bu yapılan saygısızlık ve hakaret karşısında hemen Foça Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundum.’’ dedi.


OSMAN MERT: KONUNUN ÖZÜ SAPTIRILMAMALIDIR
Osman Mert, konuya ilişin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “07.01.2021 tarihli Belediye Meclis toplantısında seçilen Denetim Komisyon Üyeleri olarak sorduğumuz yazılı dilekçemize (Aşağıda yazılı olarak bulunmaktadır ) yasal sınır ve sorumluluklarımız çerçevesinde İmar Md. ve Bşk. Yrd. İsmail Ası tarafından sözlü şekilde cevaplar verilirken, yerleşke yerinin yapılma şekli ile ilgili maddenin cevaplanması sırasında ortada hiçbir yasal, hukuksal ve seviye sınırları dışında tartışma yokken birden verilen cevapların yetersiz ve tatmin edici olmaması sebebiyle Bşk. Yrd. İsmail Ası tarafından ayağa kalkıp Denetim komisyon Üyesi Sinem ATAN'a tek taraflı olarak, karşılık verilmeksizin sözlü saldırı ve hakaretler edilerek toplantı terk edilmiştir. Mevcut konunun iki maddede kamuoyu ile paylaşılması önem arz etmektedir;
A) Hiçbir şekilde kadına sözlü saldırı kabul edilemez. (Bu konuda desteğini esirgemeyen AK Parti-CHP-MHP İl, ilçe bşk. ve meclis üyelerine teşekkür eder saygılar sunarım. ) Konu savcılığa intikal etmiştir.
B) Sorduğumuz Denetim komisyon yetki ve sorumluluğunda olan soruların bazılarının maalesef cevap, evrak ve işlemleri usul, esas ve bizce sorunlu olarak tespit edilmiş ve Kaymakamlık makamına soruşturma açılması isteğiyle başvurusu yapılmıştır.
Denetim Komisyon görev ve yetkileri açık ve nettir. (Bu çalışma konularında dik ve ilkeli olarak görevini yapan Mukaddes Yarba, Semih Uzun, Alp Atay, Sinem Atan, Osman Mert) saygı ve takdirlerimi sunarım. Konunun özü saptırılmamalıdır. Çalışma, denetim ve takibimiz aynı sorumluluk, yetki sınırlarında diğer Belediye Md. lükleri içinde yasal süresi içerisinde aynı metot ile devam edecektir. Kamuoyunun bilgisine arz ederim.”



İŞTE O SORULAR
Osman Mert’in ilgili müdürlüklerin yanıtlaması istemiyle Denetim Komisyon Başkanlığı’na sunduğu önergedeki bahse konu sorular şöyle: 
-) Belediye yerleşkesi olarak açılışı yapılmış olan binanın, inşaat ve imalatının hangi şekilde yapıldığı, inşaat maliyetlerinin ne şekilde karşılandığı (Şartsız bağış, doğrudan temin, ihale, fatura ödeme vs.. ) evrakların tarafıma resmi bir yazı ile temininin Denetim komisyon raporu döneminde verilmesini rica ederim.
-) 2020 yılı içerisinde şartsız bağış olarak Foça Belediyesine verilmiş olan araçların plaka ve bilgilerini, ayrıca bağış yapan kişi veya kurumlar ile Foça Belediyesinin herhangi bir (Ruhsat, inşaat ruhsatı, oturma ruhsatı vs.. ) ilişkilerinin olup olmadığının.
-) 01.Ocak 2020 yılı açılış itibariyle Foça Belediyesinin Kamu ve piyasa borçları, 31 Aralık 2020 itibariyle kamu ve piyasa borçlarının yazılı olarak verilmesini rica ederim.
-) 1 ocak 2020 – 31 aralık 2020 arasında Belediye ve bağlısı şirkete alınan personellerin isim – soyadı ve görev yerlerini yazılı olarak verilmesini.
-) 2020 yılı içerisinde 2.nolu Kültür ve tabiat var.kurulundan tespit edilmiş ve durdurma-iptal-yıkım karar,tebliği yapılmış kaç adet dosya olduğu ve bu dosyalarla ilgili işlemlerin yapılıp yapılmadığı ve savcılık makamına başvurulup bulunulmadığının tarafıma liste olarak verilmesini İlgili Md.lüklerden yasal süresi içerisinde cevaplarını rica ederim.