Bayramda Köprü ve Otoyollar Ücretsiz, Fahiş Fiyata Bilet Kesenlere Ceza!

Bayramda Köprü ve Otoyollar Ücretsiz, Fahiş Fiyata Bilet Kesenlere Ceza!
Editör: Aliağa Medya
05 Nisan 2024 - 01:28
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı'nda trafiği rahatlatmak için önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği köprü ve otoyolların 9 gün boyunca ücretsiz olacağını ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde ek önlemler alındığını söyledi.
Köprü ve Otoyollar 9 Gün Ücretsiz
Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği köprü ve otoyolların cumartesi sabahı itibarıyla bayram tatili sonuna kadar ücretsiz olacağını açıkladı. Uraloğlu, trafiğin yoğun olduğu karayolu güzergahlarında yol çalışmalarına da ara verildiğini bildirdi.
Fahiş Fiyatlara Ceza
Uraloğlu, otobüs terminallerinde denetimleri artırdıklarını ve fahiş fiyat uygulamalarıyla ilgili mağduriyet yaşanmaması için firmalara uyarılarda bulunduklarını söyledi. Özellikle karayollarındaki otoyollarda olacak yoğunluğun önüne geçmek için hayata geçirilen serbest geçiş sistemiyle ana güzergahların birçoğunda gişe alanlarının hiç hissedilmeden geçilebileceğini kaydetti.
Turistik Taşımacılıkta Ek Otobüsler
Bakan Uraloğlu, turizm taşımacılığında kullanılan otobüslerin de kullanılmasına izin verdiklerini ve ek seferler konularak taleplerin karşılanmasının planlandığını belirtti. Korsan taşımacılık yapan, sefer izni olmadan faaliyet gösteren, izinli olmayan yerlerde yolcu indiren veya bindiren ve fahiş fiyatlarla otobüs bileti kesen firmalara idari para cezalarının uygulanacağını da sözlerine ekledi.
Ücretsiz Raylı Sistemler
Uraloğlu, memleketlerine gidemeyen vatandaşları da düşünerek tatillerini Ankara, İstanbul ve İzmir'de geçirecekler için İstanbul'da Marmaray-Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metroları, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de de İZBAN'ın ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.