Bayhan'dan 15 Temmuz Mesajı

Bayhan'dan 15 Temmuz Mesajı

Bayhan'dan 15 Temmuz Mesajı
Editör: Aliağa Medya
15 Temmuz 2020 - 01:18
 Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan  İlçe milli Eğitim Müdürlüğünn resmi sitesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bayhan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

       "  Yüzyıllardır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice felaketler yaşadık. Her defasında ne koşulda olursa olsun vatanımıza canımız pahasına sahip çıktık. 

     15 Temmuz 2016 gecesi Milletimiz ve Devletimiz, dıştaki düşmanların ve içteki hainlerin desteğini de alan Fetö adlı terör örgütü mensubu cuntacıların alçakça, ahlaksızca, vicdansızca saldırısına maruz kalmıştır. Bu hainler devletin mühimmatını kullanarak sivil halkın üzerine bomba yağdırmış, milletin iradesini hiçe sayarak parlamentoyu bombalamış, medya kurumlarını ele geçirerek tehditle bildiri okutmuş ve tüm halkı psikolojik olarak demoralize etmeye çalışmıştır.

     Demokratik yapımız, anayasal düzenimiz, parlamenter sistemimiz, milli bütünlüğümüz ve iç barışımız bu alçakça saldırının hedefi kılınmıştır.Milletimizi istedikleri şekilde hizaya sokacağına inanan hainler, Ülke yönetimini gayrimeşru yollardan ele geçirmek, millet iradesini kanlı şekilde bastırmak amacıyla darbe yapmaya teşebbüs etse de yüce milletimiz sokaklara dökülmüştür. Halkımız, bu kalkışmayı tanklara, uçaklara, kurşunlara karşı vücutlarını siper ederek akamete uğratmış, adeta eşi benzeri olmayan bir tarih yazmıştır.

     15 Temmuz'da milletimiz bütün dünyaya demokrasiye olan inancını bir kez daha ilan etmiş ve kendisi üzerinde oynanacak oyunları yine kendi azim ve kararıyla yok edeceğini göstermiştir.Geçmişten günümüze tüm mazlum milletlerin umudu olan yüce milletimiz, varlığını ve gücünü baskıdan ve sömürüden alanların düşmanı olmuş ve olmaya da devam etmektedir.

     15 Temmuz Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan kuşatılması karşısında "milli direncinin" sınandığı gündür. Bu süreçten daha da güçlenerek çıkan devletimiz, üzerimizde oynanan küresel oyunların figüranı olmayacağını açıkça göstermiştir.Tarihimize kara bir leke olarak geçen bu menfur olay Türkiye'mizin istiklal ve istikbalinin yine millet tarafından teminat altına alındığı gündür.

     Başta  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, canlarını hiçe sayan gazilerimize de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

'Ödülleri Takdim Etti'

Öte yandan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün düzenlediği online “Satranç Turnuvası”nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü  Erdal Bayhan takdim etti.