Başkanı Hasan Özkoparan :'Zamlar Tam Yansımadan Mobilyalarınızı Alın'

 Başkanı Hasan Özkoparan :'Zamlar Tam Yansımadan Mobilyalarınızı Alın'
Editör: Aliağa Medya
15 Haziran 2021 - 23:33
Ham maddeye gelen zamları yansıtmamak için direndiklerini vurgulayan İZMOD Başkanı Özkoparan tüketicilere önemli uyarılarda bulundu.
                Kademeli normalleşmeyle Cumartesi günleri mobilya mağazalarının açık olmasının sektöründe bir hareketliliği başlattığını belirten İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu (İZMOD) Başkanı Hasan Özkoparan, meslektaşlarının hammaddeye gelen zamları tam yansıtmadan mobilya alanların karlı çıkacağını söyledi.
                ZAMLAR YANSIMADAN GEL
                İZMOD Başkanı Özkoparan, "Kademeli normalleşme Haziran ayının ilk iki haftasında olumlu yönde etkisini gösterdi. Üçüncü haftasından sonra daha fazla aratacağını düşünüyoruz. Sektördeki tam hareketlilik tüketicinin Cumartesi gününe ilaveten Pazar günlerinde mobilya mağazalarını ziyaret edebilmeleriyle sağlanabilir. Meslektaşlarımız tüm zorluklara rağmen zamsız fiyatlardan satış yapmaya özen gösteriyorlar. Ev kuracaklar evini yenileyecekler zamlar gelmeden yapacakları alışverişte karlı çıkarlar"dedi.
                SEKTÖRCE ŞAŞKINIZ
mobilya üreticilerinin bilinmezliklerin arasında ayakta durmaya çalıştığını belirten İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan, "Eskiden kullandığımız hammaddenin bir kaç kaleminde olan büyük fiyat artışları neredeyse tamamına yayıldı. Sattığımız mobilyaların bedeliyle kullandığımız hammaddeyi maalesef tedarik edemeyecek hale geldik. Hammadde fiyatlarının  döviz yükselişi, pandemi döneminde aramal bulma sıkıntıları nedeniyle arttığı belirtiliyor. MDF gibi ara malların ihracatının önlenmesi ve piyasa getirilecek bir düzenlemeyle sorunun çözüleceğini düşünüyoruz. Temmuz ayı sonuna kadar uzatılan kira ödemelerindeki stopajın yüzde 20'den yüzde 10'a düşürülmesi uygulaması sene sonuna kadar uzatılır hatta komple kaldırılsa çok memnun oluruz"şeklinde konuştu.
                KARABORSA VE STOKÇULUK İDDİADIR
                İmalat sektöründe tedarik sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken İZMOD Başkanı kulaklarına gelen dedikoduların gerçek olmamasını dilediklerini ifade etti. Başkan Özkoparan, "MDF başta olmak üzere birçok üründe tedarik sıkıntısı yaşanıyor. Bazı ara mallar parayla dahi bulunamıyor. Bazılarının fiyatı borsa gibi yükseliyor. Bazı üyelerimiz mobilya ara mal tedarikçi kuruluşlarının ellerinde yüklü miktarda mal olduğunu fiyat yükselişleri ve fırsatçılık için satmadıklarını sattıkları takdirde en az bir kaç ay piyasaların rahatlayabileceğini bizlere aktarıyor. Bu ciddi bir iddia. Yıllarca mobilya üretici ve tüketicilerinden para kazanan tedarikçilerin karaborsa ve stokçuluğa tenezzül edebileceği gerçeğine inanmak istemiyoruz"dedi.
                BAŞKANDAN ALTIN TAVSİYELER
                Ev kuracaklara ve evini yenileyeceklere İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan altın değerinde tavsiyelerde bulundu. Başkan Özkoparan, "Mobilya mağazasına gidilmeden kullanılacak mobilyanın oda ölçüleri alınmalıdır. Mobilyayı kullanacak kişiler kendi fiziki ölçülerini hesaba katsınlar. En az 3 mağaza gezildikten sonra verecekleri alım kararı en doğrusu olacaktır. Alıcı ile satıcı arasında mutlaka detaylı bir sözleşme yapılmalıdır. Mümkünse sözleşmede bahsi geçen ürünün fotoğrafı mutabakata eklenmelidir. Günlük kampanyalara gösterilecek ilgi kötü sonuçlar doğurabilir Vergi kaydı ve oda üyeliği olan  yerlerden yapılacak alışverişlerde doğabilecek uyuşmazlıklarda biz ve ilgili makamlar müdahalelerde bulunabiliyor"şeklinde konuştu.
 
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam